Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική πρεσβεία! Τραυματίας αστυνομικός

Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, πέρασαν έξω από το κτίριο της πρεσβείας που βρίσκεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από τη Βουλή, και πέταξαν την χειροβομβίδα.

Από την έκρηξη τραυματίσθηκε ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία και πέταξαν χειροβομβίδα, που εξερράγη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 04:45 στο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την γαλλική διπλωματική αποστολή, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου και εκεί υπάρχει μόνιμη και μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας με ισχυρές δυνάμεις να αποκλείουν την περιοχή, από το ύψος της οδού Σέκερη στην Βασιλίσσης Σοφίας και από το ύψος της οδού Κανάρη στην Ακαδημίας.

Λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση άνδρες της ασφάλειας εντόπισαν σε κάθετο της Πανεπιστημίου, στο ύψος των Εξαρχείων εγκαταλελειμμένη μια μηχανή η οποία έχει μπει στο “μικροσκόπιο” και εξετάζεται καθώς θεωρείται ότι ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.
Επίσης οι αστυνομικοί ερευνούν τον γύρω χώρο για την ύπαρξη καμερών έτσι ώστε να δουν σε ποιο όχημα επιβιβάστηκαν για να διαφύγουν και εάν υπήρχαν στο σημείο συνεργοί τους που τους περίμεναν.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο σημείο έχει σπεύσει και η αντιτρομοκρατική. Η  κυκλοφορία έχει διακοπεί στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Η επίθεση έγινε σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στο κέντρο της Αθήνας απέναντι από την Βουλή και ελάχιστες ημέρες πριν την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα (για την οποία έχουν σχεδιαστεί ισχυρότατα μέτρα) και σχεδόν μια εβδομάδα πριν από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η ευκολία με την οποία οι δράστες έφτασαν στο σημείο, πέταξαν τη χειροβομβίδα και διέφυγαν από ένα σημείο, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σε όλη την Αθήνα, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο! Στο σημείο, υπάρχουν δεκάδες κάμερες ασφαλείας αφού εκτός από τη Βουλή βρίσκονται εκεί πρεσβείες και το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ είναι εξαιρετικά φωτισμένο αυτή την περίοδο λόγω του στολισμού του δήμου Αθηναίων ενόψει των Χριστουγέννων!

Βρέθηκε μοτοσυκλέτα. Ανήκει στους δράστες τις επίθεσης στην Γαλλική Πρεσβεία;

Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή γύρω από τη Γαλλική Πρεσβεία, όπου σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα, επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, πιθανόν χειροβομβίδα, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα ο αστυφύλακας φρουρός.

Κλειστή είναι έως αυτήν την ώρα, η Β. Σοφίας και η οδός Ακαδημίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για την περισυλλογή υπολειμμάτων του μηχανισμού, καθώς και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Πριν από λίγο, βρέθηκε μοτοσικλέτα στην περιοχή των Εξαρχείων, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, είναι κλεμμένη και ερευνάται αν πρόκειται για τη μοτοσικλέτα των δραστών.

Ο αστυφύλακας, ο οποίος δέχθηκε θραύσματα στο πόδι και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λαμβάνουν καταθέσεις από μάρτυρες, ενώ θα εξετάσουν το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανότητα έχουν καταγράψει τους δράστες.

Επίθεση στη γαλλική πρεσβεία: Άρωμα τρομοκρατίας στην καρδιά της Αθήνας

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα