Συναγερμός από την βόμβα στην Τσατάνη. Φόβος για σειρά χτυπημάτων

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αντιτρομοκρατική μετά την προκήρυξη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια.

Το κείμενο της προκήρυξης έχει σημάνει συναγερμό στην αντιτρομοκρατική, καθώς φοβάται σειρά χτυπημάτων σε βάρος δικαστικών και αυτό γιατί γίνεται αναφορά στο κείμενο των τρομοκρατών ότι πρόκειται για την πρώτη πράξη σχεδίου «Νέμεσις», με σαφείς απειλές ότι την επόμενη φορά δεν θα περιοριστούν μόνο σε υλικές ζημιές.

Πυρήνες της Φωτιάς: Εμείς βάλαμε την βόμβα στην Τσατάνη-Ολη η προκήρυξη

Η δικαστικός μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε αστυνομική συνοδεία, η οποία όμως της είχε αφαιρεθεί πριν από περίπου 20 ημέρες. Η Εισαγγελέας είχε κάνει ένσταση στην ΕΛ.ΑΣ. και ζητούσε τη φύλαξή της, καθώς είχε αντιληφθεί να την παρακολουθούν. Δεν πήρε όμως καμία απάντηση.

Το Star αποκάλυψε χθες την ένσταση που είχε κάνει προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας: «Επισημαίνω επίσης ότι έχει συμβεί εις το παρελθόν, κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου, να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δι΄ύποπτον παρακολούθησιν ατόμων έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και διά αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου, εξαιτίας δε του τελευταίου γεγονότος, έγινε από αυτήν και ο αρμόδιος έλεγχος», τόνιζε.

Η βόμβα ήταν ένας ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε πάνω από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητή και ρολόι. Από την δυνατή έκρηξη και το ωστικό κύμα, προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε ακτίνα πολλών μέτρων. Αυτοκίνητα έγιναν κομμάτια, ενώ έσπασαν τα τζάμια σε δεκάδες διαμερίσματα και καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

«Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα