Έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια. Στόχος η εισαγγελέας Τσατάνη ή το βιβλιοπωλείο;

Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο βιβλιοπωλείο  Ελεύθερη Σκέψη στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο .

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο μηχανισμός εξερράγη περίπου δέκα λεπτά μετά το χρονικό όριο που έδωσαν νωρίτερα άγνωστοι, με τηλεφώνημα σε εφημερίδα.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας υποπτεύονται, είτε ότι υπήρξε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, είτε επιδιώχθηκε να υπάρξουν τραυματίες αστυνομικοί.

O αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 112, στην οποία διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, για την οποία η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ στην επιτροπή της Βουλής, ζήτησε να μην γίνει κατά την κατάθεσή της προβολή του προσώπου της γιατί χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της πολυκατοικίας της εισαγγελέως. Επισήμανε ότι η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία μείωσε τη φρούρηση.

Προβληματισμός στην αστυνομία για το αν η βόμβα που εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια είχε ως στόχο την εισαγγελέα Τσατάνη ή το βιβλιοπωλείο "Ελεύθερη Σκέψη"

Πλέον, τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το χρονικό

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και σε ιστοσελίδα. Ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο.

Στη συνέχεια έγινε έρευνα στον τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε την ένταση που επικρατούσε στο σημείο, λίγα λεπτά μετά την ισχυρή έκρηξη, με τους αστυνομικούς να ζητούν από τους περίοικους να μείνουν μέσα στα διαμερίσματά τους και από τους περαστικούς να απομακρυνθούν.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Θέμη Σοφού:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα