Μεγάλα συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές ηγεσίες από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΟΛΜΕ και άλλες οργανώσεις και φορείς συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Μαζική πορεία και από αριστεριστές και αντιεξουσιαστές. Στο τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια περιορισμένης έντασης με τους διαδηλωτές να απομακρύνονται συγκροτημένα προς Ομόνοια. Με δικό της μπλοκ κατέβηκε σήμερα η ΛΑ.Ε.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, έχουν παραλύσει λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Από σήμερα μπορεί να γίνει ένα νέο, πιο δυναμικό ξεκίνημα, με κλιμάκωση της λαϊκής πάλης» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την Ομόνοια.

Περίπου 30.000 διαδηλωτές βρίσκονται σήμερα στους δρόμους σε τρεις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στην πρώτη γενική απεργία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτοι, λίγο μετά τις 11:15, έξω από τη Βουλή έφτασαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που παρατάχθηκαν επί της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη αφού πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια. Η εκτίμηση των διοργανωτών της συγκέντρωσης κάνει λόγο για 15.000 διαδηλωτές οι οποίοι λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησαν να αποχωρούν προς τους στήλους  του Ολυμπίου Διός.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 ξεκίνησε και η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μετά την προσυγκέντρωση των διαδηλωτών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην κεφαλή της πορείας, μάλιστα, ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν ένα... φέρετρο στο οποίο είχαν αναγράψει «βιοτεχνία, μηχανουργία, ελ. επαγγέλματα».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην πορεία των δύο μεγάλων ομοσπονδιών μετέχουν περίπου 5.000 διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα