Περιμένουν ένα μωρό από την Παναγία την Τσαμπίκα
Στην Ρόδο ανάμεσα στα Κολύμπια και τον δήμο Αρχαγγέλου βρίσκεται ο ναός της Παναγιάς Τσαμπίκας την Κυράς. Εκεί κάθε χρόνο συρρέουν προσκυνητές από κάθε μεριά της Ελλάδας κυρίως όμως άτεκνες γυναίκες, οι οποίες ζητούν από την Θεοτόκο να τους χαρίσει παιδί και της τάζουν είτε να το βαφτίσουν στον ναό της είτε να του δώσουν το όνομα της.
Οι πιστές όμως, που έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στις δυνάμεις της Παναγίας θα πρέπει αφού νηστέψουν και προσευχηθούν για τρεις μέρες, γεμάτες πίστη να καταπιούν το σβησμένο φυτιλάκι που ανάβει κάτω από την θαυματουργή εικόνα!
Στην απόγνωση τους οι άτεκνες γυναίκες παίρνουν μαζί και την κορδέλα που στολίζει την εικόνα. Την δένουν στην μέση τους για 40 μέρες και… αν έχουν πίστη κάνουν μωρό! «Έρχονται συνεχώς και το ζητούν από όλα τα μέρη του κόσμου» δηλώνει ο ιερέας του ναού και το επιβεβαιώνουν οι νεωκόροι του ναού οι κυρίες Κυριακούλα και Βασιλεία.
Η θαυματουργή εικόνα δεν φυλάσσεται στο εκκλησάκι που χτίστηκε στο σημείο που είχε εντοπιστεί αρχικά, σύμφωνα με την παράδοση, αλλά σε ένα άλλο στην Παναγιά Τσαμπίκα Κάτω που χτίστηκε αργότερα κάτω από τον λόφο για λόγους ασφάλειας.
Οι γυναίκες - πριν ολοκληρώσουν αυτό το άτυπο τελετουργικό - θα πρέπει να ανέβουν στον λόφο, στην Ψηλή και να μπουν στο παλιό εκκλησάκι, κρατώντας στην αγκαλιά τους μια πέτρα, σαν να κρατούσαν μωρό. Εκεί θα πρέπει να πουν στην Παναγία «φέτος ήρθα με την πέτρα και του χρόνου θα ‘ρθω με το παιδί μου».
Πηγή: Ροδιακή
Σχόλια ( 0 )
Γράψε το σχόλιό σου
- Πέθανε από ένα σπασμένο θερμόμετρο και εγκληματική αδιαφορία
- Απίστευτο θρίλερ με κληρονομιά ενός Κροίσου στην Άνδρο
- Ευθύνες γιατρών για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη
- Σκότωσε τα σκυλιά που τον ενοχλούσαν
- Αθήνα: Λαθρομετανάστευση, πορνεία, ναρκωτικά, ανθρώπινη εξαθλίωση
- Ο τυπογράφος την σκότωσε γιατί τον εκβίαζε
- Δίκη από την αρχή για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Πέθανε από ένα σπασμένο θερμόμετρο και εγκληματική αδιαφορία
Την εγκληματική αδιαφορία αλλά και την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας βίωσε στο πετσί του ένας 76χρονος από τα Γιαννιτσά. Ο Παύλος Μαυρόπουλος, στη δύση της- Κυνηγούσαν περιστέρια για να τα φάνε
- Ανεξήγητα φαινόμενα: 5 Σεπτεμβρίου ημέρα αφιερωμένη από την Google
- Ας βοηθήσουμε τους άστεγους της Αθήνας
- Αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου το 2010
- Παπανδρέου: "Μέτρα που θα πονέσουν αυτούς που πρέπει"








