Συνεχίζεται το μυστήριο με τις ασθένειες στο μαιευτήριο Έλενα

Συνεχίζεται το μυστήριο στο μαιευτήριο «Ελενα», καθώς μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 45χρονης μαίας πριν από δύο εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο, χθες μεταφέρθηκαν στο «Σωτήρια» με αλλεργικά συμπτώματα (κάψιμο στο λαιμό και δύσπνοια) άλλοι επτά εργαζόμενοι.

Η είδηση, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλους τους εργαζομένους, οι οποίοι αναμένουν με μεγάλη αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στο μαιευτήριο, όπου νοσηλεύονται δεκάδες νεογνά, μωρά, λεχώνες και έγκυοι γυναίκες.

«Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Τις τελευταίες σαράντα ημέρες έχουν αρρωστήσει δεκαπέντε άτομα και πριν από δύο εβδομάδες ζήσαμε το χαμό της συνάδελφου μας, μαίας μέσα στο μαιευτήριο, που μας συγκλόνισε» είπε στην «Espresso» ο Στέργιος Χαχάμης, γραμματέας του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου.

Χθες συνολικά παρουσίασαν δύσπνοια και κάψιμο στο λαιμό τρεις νοσηλεύτριες, μία μαία, ένας παρασκευαστής, μία καθαρίστρια, μία αναισθησιολόγος: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα χωρίς αποδείξεις. Ελπίζω να διερευνηθεί γρήγορα το θέμα και το υπουργείο Υγείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, γιατί είμαστε όλοι αναστατωμένοι» είπε στην «Espresso» ο κ. Χαχάμης.

Θυμίζουμε ότι η άτυχη 45χρονη, που έχασε τη ζωή της πριν από δύο εβδομάδες περίπου, είχε πεθάνει μέσα στο νοσοκομείο. Και τότε εργαζόμενοι είχαν υποστηρίξει στην «Εspresso» ότι ίσως ο θάνατός της να οφείλεται στον ελλιπή καθαρισμό των κλιματιστικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα