Προφυλακιστέος o μακελάρης του Μικρολίμανου. Ψάχνουν τους εκτελεστές συμβολαίων θανάτου

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου, με ένα Καλάσνικοφ, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Εναντίον του 31χρονου δράστη της επίθεσης που δεν θέλησε να έχει συνήγορο, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Η αστυνομία τώρα επικεντρώνει τις έρευνες στον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσεις που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου.

Μάλιστα ο ένας από τους Αλβανούς που συνελήφθησαν στο μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, είναι άνθρωπος γνωστού Έλληνα κακοποιού, κρατουμένου στις φυλακές και φέρεται να είχε στα χέρια του συμβόλαιο θανάτου για Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ οποίος έχει εξελιχτεί στο φόβο και το τρόμο των σκληρών κακοποιών, καθώς είναι αυτός που έχει εξαρθρώσει όλες τις μεγάλες ομάδες του υποκόσμου και έχει κλείσει φυλακή τα βαριά ονόματα της παρανομίας.

Μαζί με τον Αρμπέρ Μπάκο, συνέλαβαν στα Σεπόλια έναν από τους συνεργούς του, μαζί με ακόμα ένα άτομο, επίσης αλβανικής υπηκοότητας. Ο δεύτερος Αλβανός είναι αυτός που φέρεται ότι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου για λογαριασμό μεγαλοκακοποιών που βρίσκονται στις φυλακές και αναζητείτο από την Ασφάλεια εδώ και πολύ καιρό. Το συγκεκριμένο άτομο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και στοιχεία, φαίνεται πως συμμετείχε σε ομάδα εκτελεστών μαζί με δύο ακόμα άτομα ελληνικής υπηκοότητας, ο ένας από τους οποίους δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό στον Κορυδαλλό. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται να τον δολοφόνησαν οι συνεργοί του για να του κλείσουν το στόμα, επειδή θεωρείτο ύποπτος για σοβαρή δολοφονική επίθεση. Το συμβόλαιο θανάτου για τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκαλυφθεί περίπου πριν από δύο χρόνια μετά από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του Αλβανού που συνελήφθη στα Σεπόλια και των εντολέων του μέσα από τις φυλακές, γι’ αυτό και απετράπη η εκτέλεση του από την αστυνομία έγκαιρα.

Στην Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς την παρουσία δικηγόρου και συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου με ένα Καλάσνικοφ, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Εναντίον του 31χρονου δράστη της επίθεσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τον νόμο ο δράστης έχει το δικαίωμα να απολογηθεί χωρίς την παρουσία συνηγόρου σε εισαγγελέα και ανακριτή.

 

Ωστόσο στο σπίτι του συνεργού του Αλβανού μακελάρη  που εντοπίστηκε και συνελήφθη, βρήκαν ένα πιστόλι και ένα περίστροφο . Τα δυο όπλα καθώς και οι σφαίρες που βρήκε η αστυνομία στο διαμέρισμα μεταφέρθηκαν για έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 

Ο Μπάκο παραδέχτηκε ότι ο ίδιος πυροβόλησε εκτός από το Μικρολίμανο και στις εξής περιπτώσεις:

1. Στις 18.10.2014 εναντίον του μπαρ «Κάβος» στην οδό Μιχαλακοπούλου, με πιστόλι, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Είχε πάει στο μπαρ μαζί με φίλο του αλβανικής υπηκοότητας. Με τη χρήση περιστρόφου πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. Διέφυγαν πεζοί.

2. Στις 06.11.2014 εναντίον καφετέριας ιδιοκτησίας Αλβανού με καλάσνικοφ στην οδό Αριστοτέλους 106 στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου ήταν μαζί του ο «Όλντι», ο «Κλοντιάν» και ο Πολωνός. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους θαμώνες της καφετέριας.

3. Στις 22.09.2014 σε βάρος Αιγύπτιου, ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου, στην Ομόνοια, από τον οποίο μαζί με τον «Κλοντιάν» και τον« Όλντι» επιχείρησαν να πάρουν μία σακούλα με 12.000 ευρώ, αλλά κατά λάθος του πήραν μια σακούλα με φαγητά που είχε πάρει για το σπίτι. Τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ ανεπιτυχώς, χωρίς να τον τραυματίσουν.

Για τους πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο, όπου τραυματίστηκαν 11 άτομα και στο μπαρ της Μιχαλακοπούλου, είπε ότι πυροβόλησε επειδή θίχτηκε γιατί οι σερβιτόροι τον αγνοούσαν και δεν τον άφησαν να πάρει μαζί του φεύγοντας, κοπέλες από τα καταστήματα.

Μετά την αιματηρή επίθεση στο Μικρολίμανο, ο Μπάκο τηλεφώνησε στον κρατούμενο των φυλακών του Αγ. Στεφάνου, ο οποίος του έστειλε συνεργάτη του για τον φυγαδεύσει και τον οδήγησε στο διαμέρισμα του 23χρονου αδερφού του στο Γουδί. Σημειώνεται ότι ο κρατούμενος των φυλακών του Αγ. Στεφάνου εκτίει ποινή για συμμετοχή στην αλβανική συμμορία που εξαρθρώθηκε το 2008 στον Αγ. Παντελεήμονα και είχε στο ενεργητικό της 11 δολοφονίες και 13 τραυματισμούς σε ξεκαθάρισμα με αντίπαλη αλβανική συμμορία, αλλά υπήρξαν και «παράπλευρες απώλειες».

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο δωμάτιο ξενοδοχείου που βρίσκεται στο Μικρολίμανο και διαπιστώθηκε ότι έμεναν τουλάχιστον τέσσερις δράστες βρέθηκαν: α) ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου, β) ένα ζεύγος χειροπέδες και γ) μία πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία ο ιδιοκτήτης της είχε δηλώσει απώλεια την 19-11-2014 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

Οι δράστες, επίσης, βαρύνονται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες δεν κατέστησαν δυνατόν να εξακριβωθούν επακριβώς.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο Μπάκο και τα οποία αναζητούνται, είναι ένας 16χρονος Αλβανός και δύο ακόμα άτομα αγνώστων στοιχείων.

Οι έρευνες από την Ασφάλεια Αττικής συνεχίζονται.



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα