Κρήτη: Τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου

Φυλάκιση 25 χρονών επέβαλε το βράδυ της Τρίτης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στον 20χρονο βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου, ενός 79χρονου μέσα στο σπίτι του στους Κάτω Αμυγδάλους στη Νεάπολη Λασιθίου, τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο 23 χρονών επέβαλε φυλάκιση 5 ετών και έξι μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κρίνοντάς τον ένοχο για τη ληστεία από κοινού και για θανάτωση ζώου, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του εμπρησμού.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 19χρονος, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ληστεία.

Νωρίτερα η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε και για τους τρεις νεαρούς «ενοχή όπως κατηγορούνται».

Ακόμη ανέφερε ότι το πραγματικό θύμα της υπόθεσης είναι ο άτυχος 79χρονος ένας άνθρωπος μόνος χωρίς συγγενείς και χωρίς να βρίσκεται κάποιος στην αίθουσα του Δικαστηρίου να τον υπερασπιστεί. Και αυτό είπε η Εισαγγελέας θα πρέπει να το κάνει το σεβαστό Δικαστήριο, δηλαδή να αποδώσει δικαιοσύνη για το θύμα.

Ο βασικός κατηγορούμενος της άγριας δολοφονίας. σήμερα 20χρονος ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε στο δικαστήριο μετανιωμένος λέγοντας πως θέλει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να είναι εκείνος το θύμα και όχι ο θύτης ενώ και οι άλλοι δύο ζήτησαν συγνώμη.

Οι δύο καταδικασθέντες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν μπει στο σπίτι του ηλικιωμένου με σκοπό να τον ληστέψουν αφού σκότωσαν τον σκύλο του, ενώ ο τρίτος τους περίμενε με το αυτοκίνητο έξω από αυτό.
Αφού δεν βρήκαν χρήματα άρχισαν να χτυπούν τον άτυχο άνδρα, μέχρι που εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους έβαλαν φωτιά στο σπίτι, η οποία το κατέστρεψε ολοκληρωτικά.

πηγή: haniotika-nea.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα