Εγνατία: Θρήνος από τη φονική καραμπόλα, στον εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας

Συγκλονισμένη η κοινωνία παρακολουθεί τις μαρτυρίες που έρχονται στο φως μετά το τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία οδό.

Σήμερα ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την θανατηφόρα καραμπόλα οδηγείται στον εισαγγελέα Βέροιας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ήταν 10:20 το πρωί της Κυριακής όταν κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη νταλίκα με πινακίδες Ρουμανίας που οδηγούσε 39χρονος Ρουμάνος και μετέφερε 19 τόνους σταφύλια, έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο σημείο, όπου διεξάγονται έργα της ΔΕΗ.

Ο 39χρονος οδηγός που παρέσυρε περισσότερα από 30 αυτοκίνητα «σπέρνοντας» το θάνατο υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Η νταλίκα που έχει καταστραφεί εντελώς και δεν μπορεί να αποδειχθεί αν πράγματι ισχύει αυτό που υποστηρίζει ο οδηγός


Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό του οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε άτομα, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 30. Η τραγωδία συνέβη στις 10:20 χθες το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε στα προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω της εκτέλεσης των εργασιών.

Από τα συντρίμμια των αυτοκινήτων ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί. Τρεις ημεδαποί, δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, έναν άνδρα 42 ετών και έναν Βούλγαρο.

Αργά χθες το απόγευμα, κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια εγχείρησης, ένας άνδρας που ήταν σοβαρά τραυματισμένος.



Και δύο παιδιά, 16 μηνών και τεσσάρων ετών, βρίσκονται μεταξύ των ατόμων που τραυματίστηκαν στο πολύνεκτρο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπάρχει παιδοχειρούργος στο νοσοκομείο της Βέροιας. Η κατάσταση τους είναι σοβαρή, αλλά αντιμετωπίσιμη σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Εγνατία: Είδα την νταλίκα από τον καθρέπτη να έρχεται κατά πάνω μου


Εγνατία: Κάηκε ενώ μιλούσε με την αδερφή του στο κινητό

Εγνατία: Στους πέντε οι νεκροί. Είχαν βλάβη τα φρένα λέει ο οδηγός

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα