Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ. Ποιοι απεργούν

24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα από την ΑΔΕΔΥ, αντιδρόντας  στην απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από την διαδικασία αξιολόγησης προσωπικού.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Για τον λόγο αυτό δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από τον Άρειο Πάγο.

Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.


Σήμερα, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κρατήσουν ακινητοποιημένα τα οχήματα, από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00 το απόγευμα.


Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, την Υγεία και την Παιδεία.

Στο πλαίσιο της απεργίας, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 9.30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαίωσε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα