Ζευγολατιό: Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή τα δύο παιδιά

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τα δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 13 και 8 ετών αντίστοιχα δίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων. Το αγόρι φέρει καθολικά εγκαύματα 85%, ενώ το κορίτσι 55%.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά μαζί με τον 39χρονο μπαμπά τους και τον 38χρονο θείο τους όταν το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκε έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό.

Η ανακοίνωση του Παίδων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με πολλαπλά εγκαύματα σε βαριά κατάσταση.

«Στις 15:30 διεκομίσθησαν μέσω ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 2 παιδιά ηλικίας 8 και 13 ετών. Τα παιδιά νοσηλεύονται στην ΜΕΘ με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη. Η κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη». σημειώνεται.

Το χρονικό της έκρηξης

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, το εργοστάσιο βρισκόταν στην ίδια έκταση με το σπίτι του πατέρα των παιδιών που νοσηλεύεται με πολλαπλά εγκαύματα στο 90% του σώματός του.

Την ώρα της έκρηξης, τα παιδάκια έπαιζαν στον προαύλιο χώρο… Και οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων ενώ οι ενήλικες στο ΚΑΤ και στο Θριάσειο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται από την Ασφάλεια Κορίνθου.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κορινθίας από το απίστευτο συμβάν ενώ τραγικές φιγούρες είναι οι οικογένειες των τραυματιών..

Όλοι μιλούν για την οικογένεια με τα καλύτερα λόγια ενώ προσεύχονται για να γίνουν όλοι τους καλά!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα