Έφη Θώδη: Η τραγική ιστορία της γνωστής τραγουδίστριας

Στο ψυχιατρικό τμήμα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου έχοντας υποστεί ισχυρό νευρικό κλονισμό νοσηλεύεται από το βράδι του Σαββάτου η Εφη Θώδη.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής που ζήτησαν τα δύο από τα οχτώ συνολικά αδέρφια της, η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε σε αλλόφρων κατάσταση  εντός του νοσοκομείου, όπου και συνεχίζει να βρίσκεται. Είχε προηγηθεί μεγάλη φασαρία στον προαύλιο χώρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, με την ίδια να αρνείται πεισματικά να μπει μέσα και να απειλεί πως θα θέσει τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η τραγουδίστρια (που το τελευταίο διάστημα είχε γίνει «θαμώνας» τηλεοπτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων κάνοντας λόγο για τις θαυματουργές θεραπευτικές δυνάμεις που διέθετε) βρισκόταν σε κατάσταση παροξυσμού, φώναζε και αδυνατούσε να δεχτεί τις ιατρικές οδηγίες που της δίνονταν. «Αφήστε με, θέλω να κατέβω, να φύγω» φώναζε η ίδια, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον για ένα 48ωρο πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο ήταν εξαφανισμένη, ενώ δεν απαντούσε σε κανένα από τα τηλεφωνήματα που δεχόταν από τα συγγενικά της πρόσωπα. Οι αδερφές της και η μητέρα της άρχισαν να ανησυχούν, αλλά η ίδια δεν τους είχε δώσει κανένα σημείο ζωής. Το βράδι του Σαββάτου δύο από τα αδέρφια της δέχτηκαν το τηλεφώνημα του προσωπικού της οδηγού, που τους πληροφορούσε πως η Εφη βρίσκεται στο προαύλιο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, σε άσχημη κατάσταση και ότι θα έπρεπε να βρεθούν άμεσα εκεί προκειμένου να τη βοηθήσουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος βρισκόταν με την τραγουδίστρια στην εξοχική της κατοικία, στην Αρκίτσα, όταν εκείνη άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση σκίζοντας τα ρούχα της. Ο οδηγός της έκρινε σκόπιμο να τη μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο και έτσι βρέθηκεε στο Σισμανόγλειο.

Στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου των Μελισσίων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτυλίχτηκαν απίστευτες σκηνές, με την τραγουδίστρια να ουρλιάζει και να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει. Προσπάθησε να πέσει σε ένα σιντριβάνι και βλέποντας πως το βάθος του δεν ήταν επαρκές για να πνιγεί, τραβούσε τα καλώδια του φωτισμού του με σκοπό να πάθει ηλεκτροπληξία. Εντρομα από την εικόνα που αντίκρισαν, τα δύο από τα αδέρφια της Εφης ζήτησαν εισαγγελική παραγγελία, απαιτώντας τον εγκλεισμό της. Αμέσως εκείνος διέταξε την εισαγωγή της στο ψυχιατρικό τμήμα και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα επιλήφθηκε του θέματος. Σε συνεργασία με τους γιατρούς την οδήγησαν εντός του νοσοκομείου προκειμένου να της χορηγηθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, αλλά και να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Μεταξύ αυτών φυσικά, θα είναι και ο τοξικολογικός έλεγχος.

«Λυπηθήκαμε όλοι πολύ, κρίμα γι’ αυτή τη γυναίκα που πρόσφερε στο δημοτικό τραγούδι να καταντήσει έτσι. Ηταν αναμενόμενο μ’ όλα αυτά που βλέπαμε να κάνει τελευταία», μας είπε μια κυρία που έτυχε να δει από κοντά όλη τη σκηνή της μεταφοράς της στο δωμάτιο. Από προχθές κανείς δεν επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με την τραγουδίστρια, καθώς οι οδηγίες των γιατρών είναι σαφείς και επιβάλλουν ξεκούραση. Στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της Χρυσούλα, ενώ και ο αγαπημένος της γιος Αποστόλης την επισκέπτεται συχνά.

Το αρνί στο Κολωνάκι, η άρνηση στον Καραμανλή και οι θεραπείες κατά του καρκίνου

Το «φαινόμενο» Εφη Θώδη, όπως ξεδιπλώθηκε μπροστά μας τον τελευταίο καιρό, είχε... προδιαγεγραμμένη πορεία.

 Πολλοί ήταν εκείνοι, ακόμη και ειδικοί επιστήμονες, που μίλησαν σε τηλεοπτικές εκπομπές και ισχυρίζονταν από την αρχή ότι η τραγουδίστρια είναι άρρωστη, δεν μπορεί να έχει σώας τας φρένας και να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο! Αλλοι, πάλι, υποστήριζαν το εντελώς αντίθετο: «Είναι πάρα πολύ έξυπνη. Τα κάνει όλα γιατί της αρέσει η δημοσιότητα και για να κερδίσει χρήματα». Η ίδια, από την πλευρά της, δήλωνε... γιατρός που η δική της δουλειά ξεκινάει εκεί που τελειώνει η Ιατρική!

Οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση ήταν πολύ συχνές και πάντα αποτελούσαν αντικείμενο σχολιασμού. Ηταν η θαυματοποιός που άνοιγε τους δρόμους στα μπλόκα των αγροτών», που έδινε χρήματα στους αγρότες, η… πολιτικός που επρόκειτο να δημιουργήσει δικό της κόμμα και αυτή που θα βοηθήσει την Ελλάδα να πάει μπροστά. Η τραγουδίστρια που αρνήθηκε την πρόταση του ίδιου του πρωθυπουργού να κατεβεί ως υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, στη φάρσα που της επεφύλαξε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή. Η Θώδη του... λαού, που έκανε βόλτα κρατώντας ένα αρνάκι στη Βαρβάκειο αγορά Μεγάλη Εβδομάδα (το έκανε βόλτα και σε νυχτερινό μαγαζί στο Κολωνάκι!).

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην «Espresso» και στην ερώτηση αν η τηλεόραση την τρέλανε, όπως ισχυρίζονται πολλοί, απάντησε: «Τρελοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Αυτοί παίρνουν τα τρελόχαπα και έχουν καβαλήσει τα καλάμια! Εγώ βάζω και από την τσέπη μου, γιατί πληρώνω τα φουστάνια μου και τα παπούτσια μου. Δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα. Ημουνα πιο ευτυχισμένη, όταν ήμουν ασήμαντη και άσημη».

Τον τελευταίο καιρό ισχυριζόταν δημόσια ότι μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, εξαιτίας ενός οράματος που την έκανε να πιστέψει πως είναι... θεόσταλτη. «Μπορώ να θεραπεύσω τον καρκίνο. Το ανακάλυψα ενώ βρισκόμουν στην Ιερά Οδό. Πιστεύω ότι άνοιξαν οι δρόμοι του Θεού. “Ανέβηκα” πνευματικά» είπε η ίδια στην «Εspresso».

«Θεραπεύω με το λόγο μου. Είμαι έτσι φτιαγμένη από τον Θεό, γιατί η αρρώστια και το κακό έφτασαν στο απροχώρητο. Δεν πιάνουν μόνο οι προσευχές. Δεν θ’ αφήσω όμως κανέναν να απλώσει το χέρι πάνω μου. Δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχίατρο. Στο συρτάρι μου δεν υπάρχει κανένα φάρμακο. Είμαι γιατρός από μόνη μου. Η δική μου δουλειά ξεκινάει εκεί που τελειώνει η Ιατρική».

«Οσοι πιστοί ας με ακολουθήσουν» υποστήριζε και ήταν έτοιμη να δημιουργήσει ένα χώρο όπου θα δεχόταν τους ανθρώπους που θα ήθελαν να τη συναντήσουν και να ζητήσουν τη βοήθειά της. Χωρίς χρήματα, όπως είχε πει. Εφτασε στο σημείο να αναφέρει και συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως εκείνη της συζύγου γνωστού λαϊκού τραγουδιστή αλλά και μιας νεαρής κοπέλας, οι οποίες απαλλάχτηκαν από τον καρκίνο.

Με την οικογένειά της δεν διατηρούσε καλές σχέσεις, ούτε με την αδερφή της αλλά ούτε και με τη μητέρα της. Θεωρούσε ότι την εκμεταλλεύονταν και ότι της αποσπούσαν χρήματα. Η μητέρα της όμως, η κυρία Χρυσούλα, δηλώνει ακριβώς το αντίθετο. «Κάτι έχει το παιδί μου, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά που κάνει, εκεί που μιλάει καλά και λογικά, αρχίζει και λέει ότι μπορεί να κάνει θαύματα. Σας παρακαλώ, κάποιος να βοηθήσει το παιδί μου. Κι εμένα, αν με χρειαστεί, θα είμαι κοντά της, αρκεί να με φωνάξει» είπε χαρακτηριστικά εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Η Εφη Θώδη έχει έναν γιο, τον Αποστόλη Πίτσιλη (ο πατέρας του, από τον οποίο η τραγουδίστρια είχε χωρίσει, έχει πεθάνει). Οι δυο τους ζουν μαζί και είναι μάλιστα πολύ αγαπημένοι. Είναι ο μόνος άνθρωπος που την αγαπάει πραγματικά και παρακολουθεί από πολύ κοντά όλες τις δραστηριότητές της. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του στη «Espresso», σχετικά με την σχέση της μητέρας του με την οικογένειά της: "Εχει πληγωθεί από δικούς της ανθρώπους. Η οικογένειά της, τα αδέρφια της και η μάνα της, είναι κλίκα! “Μαγειρεύουν” όλοι μαζί κάτι. Σκέφτονται τι θα κάνουν στη μητέρα μου. Πιστεύω ότι τη ζηλεύουν. Την εκμεταλλεύονται οικονομικά. Ερχονται εδώ, εκείνη τους δίνει χρήματα και μετά βγαίνουν στην τηλεόραση και τη βρίζουν».

 «Είμαι η μόνη που γιατρεύω και τις ψυχές των ανθρώπων. Βγαίνω στην τηλεόραση, τραγουδάω και οι ψυχούλες γιατρεύονται» μας έλεγε πριν από λίγο καιρό. Και ήταν κοντά, πολύ κοντά η ώρα που ένας αληθινός γιατρός αυτή τη φορά χρειάστηκε να επέμβει για να θεραπεύσει και τη δική της ψυχή. Και άργησε...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα