Ισόβια στον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Μάριου

Γράφτηκε την Παρασκευή η τελευταία πράξη του δράματος της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, με το δικαστήριο να ανακοινώνει σήμερα τις ποινές των κατηγορουμένων.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος, τον οποίο στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει ως εγκέφαλο της απαγωγής και αρχηγό της σπείρας, καταδικάστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και σύσταση συμμορίας.

Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Αναστάσιος Μπάσαντης, για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ σε τέσσερα χρόνια φυλακή με τετραετή αναστολή και με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καταδικάστηκε ο Αριστείδης Κορέντιος για ένταξη σε συμμορία.

Αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Χαϊκάλης και Ευγενία Ταμπακάκη, ενώ τα αδέλφια της, Βασίλειος και Γεράσιμος Ταμπακάκης κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε συμμορία.

Ο Βασίλειος Ταμπακάκης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ ο Γεράσιμος Ταμπακάκης σε τρία χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη επίσης προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Τέλος, σε ποινή φυλάκισης 18 ετών καταδικάστηκε η Παρασκευή Σιούταλου, για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε συμμορία.

Να σημειωθεί εδώ ότι όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ο εισαγγελέας όμως ζήτησε να απορριφθεί, όπως και έγινε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Μάριου, η οποία δεν άντεξε την πίεση και την συναισθηματική φόρτιση και κατέρρευσε τέσσερις φορές στο δικαστήριο, ενώ φώναζε συνεχώς:

«Θέλω να μάθω πού είναι το παιδί μου. Το παιδί μου μπορούν να το φέρουν πίσω»;

Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν λύγισε για να αποκαλύψει πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου 26χρονου, ώστε να έρθει επιτέλους η κάθαρση για την μητέρα του και τους συγγενείς του που εδώ και ενάμιση χρόνο ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα