Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο - Απειλούνται σπίτια

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής κοντά σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι πρώτες εστίες έκαναν την εμφάνισή τους στις 14.15 το μεσημέρι στην περιοχή Χεροβούνι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τις κατασκηνώσεις που βρίσκονται στα σύνορα με την Κερατέα, ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε αποθήκες κατοικιών και στάνες. Πλέον η φωτιά ξέφυγε προς το δάσος του Κουβαρά.

Οι φλόγες μπήκαν στις αυλές σπιτιών με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση. Κρατώντας κουβάδες με νερό προσπαθούν να σώσουν την περιουσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει προκαλέσει ήδη ζημιές σε αποθήκες σπιτιών και στάνες και αυτήν την ώρα πλησιάζει τη Μονή Αγίας Άννης.

Για το πιο εφιαλτικό σενάριο κάνει λόγο η Πυροσβεστική ενώ ο Δήμος Μαρκόπουλου απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου "Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό - υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Πρώτα όμως, να έρθει οπωσδήποτε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, κο Κων/νο Μαγγανά, στο τηλ: 6944-507099 και 6975-200993."

Στην ευρύτερη περιοχή έσπευσαν αρχικά 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, δυνάμεις που αυξήθηκαν στη συνέχεια, φθάνοντας πλέον τους 80 πυροσβέστες και τα 30 οχήματα. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν 13 μέλη πεζοπόρου τμήματος.

Από αέρος επιχείρησε στην αρχή ένα ελικόπτερο, ωστόσο στη συνέχεια «σηκώθηκαν» δύο αεροπλάνα και ένα ακόμη ελικόπτερο, καθώς οι «πύρινες γλώσσες» πλησίαζαν επικίνδυνα κατοικίες. Πλέον επιχειρούν έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα