Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, την 14η Ιανουαρίου 2013, με προκήρυξη που αναρτήθηκε απόψε στον ιστότοπο athens.indymedia.org.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να πλήξουν τα γραφεία του κόμματος με ρουκέτα, χρησιμοποιώντας ρουκετοβόλο τύπου RPG, αλλά δεν το πέτυχαν «λόγω αστοχίας υλικού του υπό εκτόξευση βλήματος», γι' αυτό στην συνέχεια πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο συντάκτης της προκήρυξης επισημαίνει ότι η επίθεση είναι συμβολή σε μια προσπάθεια μαζικοποίησης του κινήματος κατά του συστήματος.
Στη μακροσκελή προκήρυξη γίνεται εκτενής ανάλυση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς, στην Χρυσή Αυγή, αλλά και κριτική στην αριστερά.

Για την Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι είναι πολλαπλά πριμοδοτούμενη από τη δεξιά μετατόπιση του αστικού πολιτικού φάσματος.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει εκτός των άλλων ότι «σεβόμενος την υπογραφή του στην συνθήκη του Μάαστριχ, θα παραδίδει τα διαπιστευτήρια της υποταγής του στην Ε.Ε.», ενώ το ΚΚΕ «θα υποστείλει ακόμα και αυτόν τον προσχηματικό αντιιμπεριαλισμό του, υιοθετώντας την άκρως οπορτουνιστική και ιστορικά ξοφλημένη θέση περί αλληλεξάρτησης».

Από την κριτική της οργάνωσης δεν ξεφεύγει και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, χαρακτηρίζοντας τον πολιτικό σχηματισμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως «αλήστου μνήμης».

Αναφορά γίνεται επίσης και στην εμπρηστική επίθεση στα ορυχεία στις Σκουριές Χαλκιδικής την οποία, όπως αναφέρει ο συντάκτης, πραγματοποίησε ομάδα λαϊκών αγωνιστών αλλά και στο κλείσιμο της ΕΡΤ που το χαρακτηρίζει πραξικοπηματικό.

Σε δύο υστερόγραφα η προκήρυξη αναφέρεται, λεπτομερώς στην επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και εκφράζει αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους.

Επίσης απειλεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα. Ειδικότερα στο πρώτο υστερόγραφο ο συντάκτης απευθύνει συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις «που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς μας στόχους να πράξουν ότι και οι συνάδελφοί τους εκείνη την νύχτα (εννοώντας την επίθεση στην Συγγρού) δηλαδή απολύτως τίποτα καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ αρχής σχεδιάσει».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα