Οι πανελλαδικές εξετάσεις 2012 αρχίζουν την Δευτέρα 21 Μαΐου. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου.
Όπως είναι φυσικό, η προκήρυξη νέων εκλογών προκάλεσε ανησυχία στοςυ υποψήφιους και στους γονείς τους.
Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διαβεβαίωσε για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων
«Με αίσθηση ευθύνης θέλω να διαβεβαιώσω τις χιλιάδες των παιδιών που θα διαγωνιστούν από τη Δευτέρα, για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, καθώς και τις οικογένειές τους, ότι έχουν διευθετηθεί όλα τα θέματα που αφορούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε να διεξαχθούν ομαλά. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, ο υπουργός Παιδείας και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να βοηθήσουν την ελληνική οικογένεια, αυξάνοντας, μεταξύ άλλων, τις θέσεις των υποψηφίων στα ΑΕΙ, ιδίως για οικογένειες με ειδικά προβλήματα».
«Εύχομαι στα παιδιά μας, επιτυχία στις εξετάσεις και, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, τα διαβεβαιώνω ότι αξίζει η προσπάθειά τους» κατέληξε ο κ. Μπαμπινιώτης.
Σήμερα 17 Μαΐου έληξε το διδακτικό έτος στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας και στις 15 Ιουνίου λήγει στα δημοτικά σχολεία.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου.
Διαβάστε ακόμα: Θρίλερ στη Νέα Πεντέλη: Εντοπίστηκε 81χρονος μέσα σε ρέμα βάθους 5 μέτρων – Είχε σημάνει Silver Alert




