Ο βαρυποινίτης Βλαστός κρατά ομήρους στις φυλακές Κορυδαλλού

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, υπό την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να δραπετεύσει.

Άνδρες των ΕΚΑΜ εγκλώβισαν τον Βλαστό και σύμφωνα με πληροφορίες άλλον έναν φυλακισμένο ο οποίος φέρεται να είναι μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» στον χώρο των επισκεπτηρίων. Ο Παναγιώτης Βλαστός υπό την απειλή όπλου κρατούσε στην αρχή ως όμηρο τον διευθυντή επισκεπτηρίων.

Αργότερα τον άφησε να φύγει και τώρα κρατά 18 ομήρους,τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους και 15 συγγενείς άλλων φυλακισμένων. Το επεισόδιο άρχισε στις 18:00 το απόγευμα, όταν ο Παναγιώτης Βλαστός μαζί με τον άλλο φυλακισμένο επιχείρησαν να αποδράσουν και να περάσουν από το προαύλιο των φυλακών στην κεντρική πύλη, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Παναγιώτης Βλαστός κατάφερε να προμηθευτεί όπλο από έναν επισκέπτη.

Επιπλέον, πηγές του υπ. Δικαιοσύνης συνδέουν τα όσα συνέβησαν εντός των φυλακών με ένα περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια ώρα εκτός αυτών. Συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο τύπου LADA «χτύπησε» 3-4 οχήματα που βρισκόταν στην περιοχή και στη συνέχεια διέφυγε.

Ο γνωστός κακοποιός ο οποίος εμπλέκεται μεταξύ των άλλων και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από τις Φυλακές Τρικάλων διότι εκδικάζεται μία από τις υποθέσεις που τον αφορούν.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έσπευσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής. Ο χώρος των φυλακών είναι περικυκλωμένος από μονάδες των ΕΚΑΜ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα