Ισχυρή έκρηξη - μυστήριο στην Γλυφάδα

Με βομβαρδισμένο τοπίο έμοιαζε χθες ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Γλυφάδας, μετά την ισχυρή έκρηξη-μυστήριο που σημειώθηκε σε κατάστημα της περιοχής.

Ηταν λίγο μετά τις 4.00 χθες τα ξημερώματα όταν η περιοχή σείστηκε. Ενα ωστικό κύμα παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του, σκορπίζοντας τον τρόμο και την καταστροφή. Δύο άγνωστοι -ένας άντρας και μία γυναίκα- οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε δέκα κιλά δυναμίτιδα έξω από κατάστημα στο ισόγειο εμπορικού κέντρου στη συμβολή Ιωάννου Μεταξά 24 και Ζησιμοπούλου.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο, σταμάτησαν τη μηχανή και η γυναίκα πλησίασε την πόρτα του καταστήματος -όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας- και άφησε ένα μικρό κουτί. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν σταματήσει στο περίπτερο που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο και ζήτησαν από τον υπάλληλο να απομακρυνθεί.

Από τη δυνατή έκρηξη που τράνταξε το διώροφο εμπορικό κέντρο δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα ο δρόμος ήταν έρημος. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της δύο βίντεο που συνέλεξε από διπλανά καταστήματα, τα οποία εξετάζει καρέ-καρέ προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει τους βομβιστές.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής. Κατεστραμμένες βιτρίνες δεκάδων εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της έκρηξης, πεζοδρόμια απροσπέλαστα από τα σπασμένα τζάμια και τα συντρίμμια. Σοκαρισμένοι οι καταστηματάρχες προσπαθούσαν να προστατέψουν τα εμπορεύματά τους.

«Μόλις μας ειδοποίησαν ήρθα να δω τι γίνεται. Δεν μπορούσα να πιστέψω το μέγεθος της καταστροφής. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Εχουν πέσει όλες ο [Σοκαρισμένη δήλωνει στην «Espresso» η κυρία Γεωργίου.] οι τζαμαρίες. Ηταν που ήταν πεσμένη η κίνηση των καταναλωτών, ήρθε και αυτό και μας αποτελείωσε. Θα περάσει αρκετός καιρός για να κινηθεί η τοπική αγορά, αλλά τι να κάνουμε, θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό» λέει στην «Espresso» η κ. Μάτριν Γεωργίου, ιδιοκτήτρια καταστήματος που απέχει λίγα μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Ο κ. Παναγιώτου, υπάλληλος ενός καταστήματος καλλυντικών, μας λέει: «Απέχουμε λίγα μέτρα από το σημείο της έκρηξης και οι τζαμαρίες που έχουμε τοποθετήσει είναι από τις πιο ισχυρές. Αλλά όπως βλέπετε, ακόμα κι αυτές καταστράφηκαν από το ωστικό κύμα. Το ευτύχημα είναι πως δεν τραυματίστηκε κανείς. Οι υλικές ζημιές μπορούν να αποκατασταθούν».

Ο κ. Λαλέ Χαγιάτ, ιδιοκτήτης καταστήματος στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, φανερά προβληματισμένος τονίζει: «Εσπασαν όλα τα τζάμια του καταστήματός μου. Αντε πάλι να ξεκινήσουμε από την αρχή. Η ζημιά δεν είναι αυτή που φαίνεται. Το πραγματικό μέγεθός της θα φανεί τις επόμενες μέρες, που δεν θα κυκλοφορεί άνθρωπος στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα