Προπονητής μπάσκετ κατηγορείται για βιασμό αγοριού

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει προπονητής μπάσκετ για τον βιασμό ενός 8χρονου αγοριού! Ο 45χρονος από τη Ρόδο, που κατηγορείται ακόμη για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 10 ετών και για παρά φύσιν ασέλγεια, θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων.

Πέρυσι το ποινικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου είχε αναιρέσει το πρώτο παραπεμπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, επειδή είχε κρίνει άκυρες ορισμένες πράξεις της προδικασίας.

Ετσι το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου επανεξέτασε την υπόθεση και εξέδωσε νέο παραπεμπτικό βούλευμα, το οποίο επίσης προσέβαλε ενώπιον του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του κατηγορουμένου. Αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης και η υπόθεση θα εισαχθεί στο ακροατήριο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος ασκούσε χρέη προπονητή μπάσκετ στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ιαλυσού Ρόδου, σε ομάδες μικρών αγοριών, ηλικίας από 6 έως 8 ετών.

Μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2006 ο 45χρονος φέρεται να παρέσυρε στο γραφείο διοίκησης που βρίσκεται μέσα στο γυμναστήριο το 8χρονο αγόρι, το οποίο ήταν μαθητής του στα μαθήματα μπάσκετ, λέγοντάς του να τον ακολουθήσει προκειμένου να φέρουν τις μπάλες του μπάσκετ που βρίσκονταν εκεί για να αρχίσει η προπόνηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ακινητοποίησε το παιδί και κρατώντας με το ένα χέρι το στόμα του για να μη φωνάξει το βίασε. Οταν τελείωσε την πράξη του, το απείλησε πως αν μιλούσε, θα σκότωνε τη μητέρα του.

Οταν οι γονείς του πήγαν να τον πάρουν μετά το τέλος του μαθήματος, ο μικρός έκλαιγε και όταν τον ρώτησαν τι είχε, εκείνος απάντησε ότι τον μάλωσε ο δάσκαλος (εννοώντας τον κατηγορούμενο). Ο 8χρονος μίλησε για το περιστατικό αρκετούς μήνες μετά, ωστόσο οι καταθέσεις του στην Ασφάλεια Ρόδου και ενώπιον του τακτικού ανακριτή Ρόδου ήταν σαφέστατες και ακριβείς, παρά την ηλικία του αλλά και την τραυματική του εμπειρία, όπως αποφάνθηκε το δικαστικό συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι η ιατροδικαστική έκθεση του παιδοχειρουργού δεν διαπίστωσε ευρήματα, οφείλεται στο ότι, όπως και ο ίδιος τόνισε, «δεν κατέστη κάτι τέτοιο εφικτό, λόγω του ότι το συμβάν τελέστηκε σε προγενέστερο χρόνο και η οποιαδήποτε επαφή με το σώμα του ανηλίκου δεν μπορεί να διαπιστωθεί».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα