Στα χνάρια του Λεωνίδα βάδισαν 30 αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες

Στα χνάρια των προγόνων τους βάδισαν τριάντα αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες πραγματοποιώντας ένα ιστορικό τριήμερο ταξίδι που ξεκίνησε από το άγαλμα του Λεωνίδα και κατέληξε έξω από το Κοινοβούλιο στο Σύνταγμα.

Η «Espresso» τους συνάντησε στον Ασπρόπυργο, περπάτησε μαζί τους στην παλιά εθνική οδό και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες που αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει αληθινή πίστη, δύναμη ψυχής και όραμα, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος.

Το 480 π.Χ. οι πρόγονοί τους ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Σπάρτη και με επικεφαλής τον θρυλικό Λεωνίδα ταξίδεψαν μέχρι τις Θερμοπύλες για να αντιμετωπίσουν τον περσικό στρατό που απειλούσε με αφανισμό τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Σήμερα, 2.500 χρόνια μετά την πιο διάσημη μάχη στην αρχαία Ιστορία, τριάντα αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες βάδισαν στα χνάρια των 300 του Λεωνίδα και με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην αρπαγή της Ευρώπης» πραγματοποίησαν ένα ιστορικό ταξίδι.

«Ξεκινήσαμε το βράδυ της Κυριακής από τη Σπάρτη για να ’ρθουμε στην Αθήνα και να ενώσουμε τις φωνές μας με τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα» δηλώνει ο Γιώργος Βασίλαρος που, παρά τα εμφανή σημάδια κόπωσης από το περπάτημα και τον καυτό ήλιο, δεν σταματά ούτε λεπτό προκειμένου να μη χάσει τον σταθερό βηματισμό του.

Ο 40χρονος Γιώργος ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Οταν όμως έμαθε για την πορεία των Σπαρτιατών, πήρε το ΚΤΕΛ και έσπευσε να κάνει το ταξίδι μαζί τους.

«Γίναμε όλοι μια παρέα. Βλέπετε τι γίνεται απ’ όπου περνάμε! Οι διερχόμενοι οδηγοί μάς χαιρετάνε κορνάροντας και όλος ο κόσμος μάς ενθαρρύνει! Για μας, ο άνθρωπος και οι αξίες είναι πάνω από χρέη και δάνεια» μας λέει. Ανεργος εδώ και είκοσι μήνες, ο 30χρονος Γιώργος πιστεύει ότι «αν οι πολίτες ενώσουν τις φωνές τους τότε υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», ενώ η κυρία Κωνσταντίνα από τη Σπάρτη τονίζει: «Είμαι αγανακτισμένη! Αν υπερβούμε τα όρια θα δείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Πότε δεν είναι αργά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα