"Είμαι αθώος, ψάξτε αλλού τον ένοχο"

Στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δύο φίλοι της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη -που ήταν μαζί της το μοιραίο βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής- με την απολογία τους να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δικηγόρος 23χρονου: «Ο πελάτης μου είναι αθώος, ψάξτε αλλού τον ένοχο»

«Ο πελάτης μου δεν έχει ευθύνη και δεν έχει να μετανιώσει για κάτι. Λυπάται για το θάνατο της νεαρής κοπέλας αλλά είναι αθώος και αρνείται τα όσα αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωση της. Αυτά θα ισχυριστεί και στην απολογία του» τόνισε ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του 23χρονου άνδρα που ήταν μαζί με την Στέλλα εκείνες τις μοιραίες -για τη νεαρή κοπέλα- ώρες.

«Η αστυνομία έχει μιλήσει αυθαίρετα για ασελγείς πράξεις, κάτι που δεν προκύπτει ή αναφέρεται πουθενά στη δικογραφία. Η άτυχη κοπέλα είχε ένα φλερτ με τον 17χρονο και κάποια στιγμή φιληθήκανε αλλά ως εκεί. Ούτε μία αμυχή δεν έχει πάνω της, ποιες ασελγείς πράξεις; Είναι καθαρά φαντασία της αστυνομίας» διαμηνύει ο κ. Στειακάκης.

«Να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει»

Ο δικηγόρος του 23χρονου εξηγεί από την πλευρά του ο νεαρός άνδρας έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μεταφέρει άμεσα τη Στέλλα στο νοσοκομείο μόλις αυτή είπε ότι ζαλίζεται:

«Η παρέα πήγε με το αυτοκίνητό του πελάτη μου σε ένα σημείο και ήπιανε ποτό. Κανείς δεν πίεσε κανέναν να πιεί, πολύ περισσότερο να καταναλώσει και μεγάλη ποσότητα. Μόλις η ανήλικη κοπέλα είπε ότι δε νοιώθει καλά, ο 23χρονος την μετέφερε στο νοσοκομείο (μαζί του και ο 17χρονος). Ήταν περίπου 4.30 τα ξημερώματα όταν έφθασαν στο νοσοκομείο και η κοπέλα ήταν μεν ζαλισμένη από το ποτό αλλά είχε τις αισθήσεις της. Από εκεί και πέρα το τι συνέβη και κατέληξε να βρεθεί σε κώμα και εν συνεχεία δυστυχώς να πεθάνει είναι κάτι που οφείλει να διερευνηθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» αναφέρει στο star.gr ο δικηγόρος του 23χρονου.

«Ίσως η κοπέλα να είχε κάτι στον οργανισμό της και αυτό να συνέβαλε δραστικά στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της. Δε μπορώ να γνωρίζω, σε αυτό θα ρίξει φως η έκθεση του ιατροδικαστή. Αλλά πάει πολύ να κατηγορείται ένας άνθρωπος επειδή έδρασε ως ευσυνείδητος πολίτης και να του φορτώνονται και ψεύτικες κατηγορίες» καταλήγει ο κ. Στειακάκης.

Φοβούνται βεντέτα από συμμαθητές της 16χρονης οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη

Στο μεταξύ, επικοινωνώντας με τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, Νίκο Κουρμούλη, το star.gr αποκάλυψε ότι οι αρχές φοβούνται αντεκδίκηση από συμμαθητές της 16χρονης και περιπολούν διακριτικά τα σπίτια των κατηγορούμενων.

«Δεν αποκλείουμε αντεκδίκηση για τον θάνατο της νεαρής κοπέλας και αυτό κυρίως από συμμαθητές και φίλους της 16χρονης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρμούλης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα