Οι "δωρεάν" αγκαλιές φέρνουν ευτυχία

Μαζικό κίνημα για μια πιο ευτυχισμένη κοινωνία». Αυτός είναι ο σκοπός του «Αction for Happiness», το οποίο τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή από χθες στο Λονδίνο, με τα μέλη του να ανταλλάσσουν «δωρεάν» αγκαλιές μεταξύ τους.

Η «Δράση για Ευτυχία» δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία, αλλά απορρίπτει τον ατομικισμό και τον υλισμό, παρέχοντας εναλλακτικές συμβουλές για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Τι κάνουν τα μέλη του εν λόγω κινήματος που ήδη αριθμεί πάνω από 4.500 μέλη σε 68 χώρες του κόσμου; Βοηθούν τους συνανθρώπους τους, γυμνάζονται, κάνουν διαλογισμό και προσπαθούν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μακριά από τα κινητά και το Διαδίκτυο. Ο σκοπός είναι ένας: να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χώρες όπως το Μπανγκλαντές και η Νιγηρία όπου το ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τις πλούσιες χώρες της Δύσης, δηλώνουν πιο… «ευτυχισμένες»!

Στα μέλη του κινήματος περιλαμβάνεται και ο Δαλάι Λάμα, ενώ μεταξύ των ιδρυτών της μη κερδοσκοπικής αυτής οργάνωσης είναι ο Ρίτσαρντ Λαγιάρντ, (καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics και ειδικός σε θέματα ευτυχίας), που υποστηρίζει ότι «το εισόδημα δεν κάνει τη μεγάλη διαφορά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα