Πάγκαλος: Η Ελλάδα μοιάζει με την Κοκκινοσκουφίτσα και άλλα "παραμύθια"

«Ψευδαίσθηση»  δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ότι είναι η εντύπωση των σύγχρονων Ελλήνων πως αποτελούν άμεσους  απογόνους  του Περικλή, σε ομιλία του τον περασμένο Μάιο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι  απόψεις του για μη συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στο ακροατήριο, ανάμεσα στο οποίο βρέθηκε ο επικεφαλής της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη JoaoCravinho

Στην ίδια ομιλία του ο κ. Πάγκαλος φέρεται να δήλωσε ότι την Επανάσταση του 1821 την έκανε «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά  βίας μιλούσαν ελληνικά».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε και για τη διαφθορά, για την οποία  υποστήριξε:  «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν».   Κατά την εφημερίδα πάντοτε, στράφηκε ακόμα  εναντίον των διαδηλώσεων, δηλώνοντας ότι «μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δεν μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα», ενώ ταύτισε τους διαδηλωτές «με όσους οργανώνουν δολοφονίες προσώπων»

Ο κ. Πάγκαλος παρομοίασε επίσης την Ελλάδα με την… Κοκκινοσκουφίτσα. Όπως είπε, ο κακός λύκος μπορεί να μεταμφιέζεται σε γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας, η οποία (όπως η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές), δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα