Δίκη Siemens: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση. Παρέμβαση Αρείου Πάγου - Τσίπρα

Σε υψηλούς τόνους κινείται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την αναβολή της δίκης της Siemens επ΄ αόριστον και την ίδια ώρα η ηγεσία της Δικαιοσύνης παρενέβη άμεσα διά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να ελεγχθεί τι έγινε και αν τυχόν υπάρχουν ευθύνες σε εισαγγελικούς που χειρίστηκαν το θέμα από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του antenna, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενημερώθηκε για το θέμα και σήμερα ο κ. Παρασκευόπουλος θα μεταβεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την κατά προτεραιότητα εκδίκαση των υποθέσεων της Siemens, κάνοντας χρήση διατάξεων για εξαιρετικής φύσεως υποθέσεις.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία είχε ζητήσει πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση από νωρίς χθες το πρωί, αναμένεται να δρομολογήσει σε βάθος έρευνα επί του θέματος, την οποία και θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Α.Π. Αννα Ζαΐρη, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Και ενώ η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου παρενέβη και η πολιτική αντιπαράθεση για το ποιος ευθύνεται για την αναβολή της δίκης της Siemens κινήθηκε και χθες σε υψηλούς τόνους, μία ακόμη εμβληματική υπόθεση σκανδάλου οδηγήθηκε όχι μόνον σε αναβολή αλλά σε δίκη από το μηδέν!

Πρόκειται για τη δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, που δικάζεται μαζί με άλλους (συνολικά πέντε άτομα) για παροχές από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, δίκη που αναβλήθηκε και θα γίνει από την αρχή, λόγω αιφνιδίου θανάτου του εφέτη Αγγελή Τριαντόπουλου, που ήταν και ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Δίκη Siemens: Το Μαξίμου επιρρίπτει ευθύνες σε Εισαγγελία και ΝΔ για την καθυστέρηση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα