Στην Βουλή το πρόβλημα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

To θέμα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ για την μονομερή τους φορολόγηση με το ειδικό Τέλος που τους επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών και την «ανοχή» του στον παράνομο τζόγο με τζίρους δισεκατομμυρίων έφεραν στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον τομεάρχη Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς του Υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στην οποία επισημαίνουν ότι « Ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα συγκεντρώνει τζίρους δισεκατομμυρίων από παίκτες που δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως περιορισμό, κοινωνικής, φορολογικής αλλά και νομικής υφής….

Η Κυβέρνηση ωστόσο, αντί να στρέψει την προσοχή της στην καταπολέμηση αυτής της παράνομης δραστηριότητας, προχωρά στην επιβολή και νέων φόρων στις νόμιμες επιχειρήσεις των πρακτόρων του ΟΠΑΠ που αποτελούν έναν κλάδο από 4.500 μικρών οικογενειακών επιχιερήσεων που προσφέρουν πάνω από 22.000 θέσεις απασχόλησης σε όλη την Ελλάδα και συνεισφέρουν πάνω από 80 εκατ. ευρώ ετησίως στο ελληνικό δημόσιο»

Οι βουλευτές της ΝΔ, μάλιστα, θέλοντας να υπογραμμίσουν τον ετήσιο τζίρο δισεκατομμυρίων του παράνομου τζόγου αναφέρονται στις εκτιμήσεις που έχει αναφέρει η αρμόδια ανεξάρτητη διοικητική Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) η οποί έχει προσδιορίσει το ποσό αυτό σε 5,5, δις ευρώ το χρόνο!

Στο πλαίσιο, αυτό οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Νίκος Παναγιωτόπουλος ερωτούν τους δύο υπουργούς όχι μόνο πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τον παράνομο τζόγο ο οποίος θα επέφερε πολλαπλάσια δημόσια έσοδα και σημαντικά κοινωνικά οφέλη, αλλά και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ΕΕΕΠ για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου στην Ελλάδα. Και εάν θα εφαρμοστεί αυτό το ειδικό τέλος και σε άλλους πάριους τυχερών παιγνίων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Μάλιστα, οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές, με μια ερώτηση θέτουν και μια ακόμα ενδιαφέρουσα διάσταση. Εάν δηλαδή οι δύο υπουργοί πριν προχωρήσουν στη νομοθέτηση του «μονομερούς» αυτού Τέλους εάν έχουν «εξετάσει με την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού τη νομιμότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το ενδεχόμενο που δικαιωθεί ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες και ακυρωθεί το τι τσουχτερά πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι σε κοινοτικά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα