ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε κύμα κινδυνολογίας

Νέο κύμα κινδυνολογίας, με κύριο εκφραστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του μετά τη0 δεύτερη ψηφοφορία, αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ανώτερη πηγή της Κουμουνδούρου, μετά την έκτακτη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

 

«Οι κυβερνώντες έχουν συνειδητοποιήσει ότι καταρρέουν και κινδυνολογούν» επισημαίνει η ίδια πηγή, η οποία αναφέρει ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι αυτός που δεν θα είναι παρόν μετά τις εκλογές είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία».

 

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να φέρει και πάλι στο επίκεντρο τον κίνδυνο για την οικονομία σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές και αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, ασχέτως αν η επιχειρηματολογία αυτή βλάπτει σοβαρά την οικονομία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

 

Εκτιμά μάλιστα ότι ο στόχος δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση βουλευτών στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η πρόωρη κάλπη της 25ης Ιανουαρίου.

 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβληματίζεται και για τις φήμες ότι μπορεί να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή ή μέρος των βουλευτών της , αν και θεωρεί ότι ουδείς θα αποτολμήσει τελικά κάτι τέτοιο. Παράλληλα θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να μην «σπάσουν» ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛΛ.

 

«Περιθώρια για την εξεύρεση των 180 βουλευτών δεν υπάρχουν και συνεπώς το τελευταίο χαρτί του πρωθυπουργού δεν είναι παρά χοντροκομμένες κινήσεις σε βάρος του ελληνικού λαού, που είναι όμως αδιέξοδες» ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή της Κουμουνδούρου.

 

Όσο για το επιχείρημα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι δεν έχουν κρύψει ποτέ αυτή τους την επιδίωξη, πλην όμως και τα κόμματα της κυβέρνησης ενόψει των δύσκολων νέων μέτρων μάλλον βλέπουν τις κάλπες ως ένα τρόπο να αφήσουν την καυτή πατάτα της αντιμετώπισης της κατάστασης της οικονομίας σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα