Στο αρχείο η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη για δωροδοκία

Στο αρχείο μπαίνει η έρευνα για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη, με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για την κακουργηματική πράξη δωροδοκίας βουλευτή.

Πιο αναλυτικά:

Με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητας της καταγγελίας, η Εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι θα πρέπει να μπει στο αρχείο η υπόθεση δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, ανοιχτή παραμένει η υπόθεση αναφορικά με την παράνομη καταγραφή της συνάντησης από την πλευρά Χαϊκάλη.

Ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος δεν πείθεται για τη βασιμότητα των καταγγελιών Χαϊκάλη, αναφέροντας ότι δεν είναι λογικό ο δράστης ενός σοβαρού κακουργήματος (δωροδοκία βουλευτή) να παγιδεύσει τη συνάντηση.

Όπως υποστηρίζει "το προσελθόν στη συνάντηση πρόσωπο (σ.σ. Γ. Αποστολόπουλος) είχε κι εαυτός παγιδεύσει το χώρο

α) με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης, που βρήκαν οι Χαϊκάλη και Καμμένος μετά τη συνάντηση,

Β) με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής,

γ) με τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε πολύ σωστά επιλεγμένη θέση.

"Προκαλεί δικονομική και ουσιαστική απορία το γεγονός της μη καταφυγής των δυο στο αρμόδιο εισαγγελέα ή στην Ασφάλεια που είχαν τεχνογνωσία για κάλυψη συνάντηση για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία" αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα, προσθέτοντας πως "προκύπτει αναμφίβολα ότι μέχρι τις 6:15 της 12.12 τόσο η Εισαγγελία Εφετών όσο και η Αστυνομία δεν γνώριζαν τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που θα προσέγγιζε και θα επισκεπτόνταν τον Χαϊκάλη στο σπίτι του και τα οποία η μεν Ασφάλεια έμαθε ατύπως εκείνη τη στιγμή, επίσημα δε στις 20:10 όταν ο Χαϊκάλης έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ".

Έτσι - συνεχίζει ο Π. Παναγιωτόπουλος- "πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση Αποστολόπουλου δεν οφείλεται σε διαρροή που δεν μπορούσε να γίνει από κανένα επειδή προ της 20:10 ουδείς γνώριζε τα στοιχεία του προσώπου". Αντίθετα κρίνει πως η μη προσέλευση στην οικεία οφείλεται στο ότι ο Γ. Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συνάντηση επειδή ουδέποτε δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτή και προσφοράς το χρηματικού ποσού".

Επισημαίνει δε πως ο Γ. Αποστολόπουλος αν όντως σκόπευε να δωροδοκήσει το βουλευτή δεν θα προσελάμβανε αυτόπτες μάρτυρες να παρακολουθούν τη συνάντηση, δεν θα τους έβαζε σε περίοπτη θέση, ώστε να παρακολουθούν τα πάντα και δεν θα τοποθετούσε συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι και να εγκαθιστά κάμερα ώστε να καταγράφει το έγκλημα.

Η θέση του Π. Χαϊκάλη να θελήσει άμεσα να καταθέσει ερμηνεύεται ως "ανησυχία για ενδεχόμενη σε βάρος του δημοσιοποίηση επιβαρυντικού αποδεικτικού υλικού".

Τέλος, ο εισαγγελικός λειτουργός απορρίπτει την αίτηση που κατατέθηκε για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από την πλευρά του βουλευτή καθώς μεταξύ άλλων "δεν είναι αναγκαία, αφού δεν συντρέχει περίπτωση διαρροής από οποιοδήποτε πρόσωπο".

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα