Σήμερα η δίκη για το χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Στο εδώλιο του Β' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αναμένεται να καθίσει σήμερα ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, αντιμέτωπος με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για το χαστούκι σε βάρος της βουλευτή ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλ. Κασιδιάρης, αναμένεται να μεταχθεί από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης για να δικαστεί σήμερα για το χαστούκι που έδωσε στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη πριν από 2,5 χρόνια στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Μόνο που η δίκη αναβλήθηκε ξανά και μάλιστα επ' αόριστον.

Η δίκη είχε πάρει αναβολή τον περασμένο Οκτώβριο και κάτι που έγινε και σήμερα αφού απέχουν οι δικηγόροι.

Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί σε βάρος του μετά την προκαταρκτική εξέταση, η οποία είχε διαταχθεί αυτεπάγγελτα, ενώ είχε ζητηθεί και η σύλληψη του κατηγορούμενου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τελικά ο εκπρόσωπος Τύπου τότε της Χ.Α εμφανίστηκε στα δικαστήρια μετά τη λήξη του αυτοφώρου για να υποβάλλει μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, που ήταν παρούσα στην ίδια εκπομπή και της είχε εκσφενδονίσει ένα ποτήρι νερό.

Το περιστατικό

Η επίθεση σε βάρος των βουλευτών σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό προς την κα Δούρου, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία καταδίκασε την ενέργεια του Ηλ. Κασιδιάρη. Ο τελευταίος στράφηκε προς το μέρος της και τη χαστούκισε, ενώ στη συνέχεια -όπως είχε υποστηρίξει τότε ο Γ. Παπαδάκης- εξαφανίστηκε από το στούντιο.

Αντωνία Ξυνού

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα