Συνάντηση Κικίλια με Σαμαρά για τις επαφές στις ΗΠΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις του με τον ομόλογο του, τον γενικό εισαγγελέα κ. Χόλντερ ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετέφερε στον πρωθυπουργό δια του κ. Χόλντερ τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και για τις τελευταίες επιτυχίες της.

«Αλλά και για την κοινή διαπίστωση ότι σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή, όπως είναι πλέον η λεκάνη της Μεσογείου και τα Βαλκάνια, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ουσιαστικός σύμμαχος στην προσπάθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας αλλά και των ΗΠΑ που είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, για σταθερότητα στην περιοχή, για εξεύρεση λύσης και λύσεων στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και για ασφάλεια», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κικίλιας. Επίσης ανέφερε ότι το θέμα των τζιχαντιστών είναι στις προτεραιότητες των ΗΠΑ από τη στιγμή που υπάρχουν και νεκροί Αμερικανοί πολίτες και εμείς, ανέφερε, συνεργαζόμαστε και σε αυτό και στα υπόλοιπα θέματα. Επ ' αυτού είπε ότι θα υπάρξει διεύρυνση συνεργασίας στο επίπεδο πληροφοριών, του screening, της ενημέρωσης αλλά και με τις δικές μας υπηρεσίες.

Για το θέμα της επικήρυξης του Χριστοδούλου Ξηρού δήλωσε ότι «όλα τα πράγματα στον καιρό τους, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ». Επιπλέον επισήμανε ότι ασφάλεια σημαίνει οικονομική και πολιτική σταθερότητα. «Το είδαμε με τα θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό, με τη διάθεση που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα. Όλα αυτά περνάνε από την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα