Βουλή: Ένταση και κατηγορώ για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αντιπαραθέσεις και κατηγορώ  στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σκληρή αντιπαράθεση του υπουργού Επικρατείας με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκαν τα όσα είπε ο Γ. Δραγασάκης από το βήμα της βουλής. « Σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού για να αλλάξει ένας νόμος» Η φράση αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την κυβερνητική πλευρά.

Ο υπουργός επικρατείας τον κάλεσε να δώσει τα ονόματα στην δημοσιότητα «Ο αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Μία βαριά κατηγορία ή συκοφαντία και είναι στο χέρι του να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. Ονοματεπώνυμα κ. Δραγασάκη. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά ο καθένας έχει μία εκτίμηση για τον κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε» απάντησε ο Δ. Σταματης

Ο Γ. Δραγασάκης ανταπάντησε «Το πότε θα πω τα ονόματα θα το καθορίσω εγώ. Δείτε τις ρυθμίσεις που έφερνε ο κ. Μπαλτακος». Ο Δ. Σταμάτης πήρε το λόγο και κάλεσε για μία ακόμα φορά να πει ονόματα «πρόκειται για βαρύτατη ύβρη και συκοφαντία απέναντι στην κυβέρνηση»

Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά

Δεν πρόκειται να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά,  όπως ανακοίνωσαν κατά τη συζήτηση οι εισηγητές των συγκεκριμένων κομμάτων.

«Με την ψήφο μας τους γυρίζουμε την πλάτη και περιφρονούμε όσους επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό», ανέφερε από τους ΑΝΕΛ ο εισηγητής Γιάννης Δημαράς, ο οποίος  καταλόγισε υποκρισία στην πρόταση του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

«Σήμερα απαιτείται ένας συναγερμός πανεθνικού ενωτικού μετώπου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας» υποστήριξε ο κ. Δημαράς. 

Ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να αντισταθεί στις επιταγές της τρόικας, να διεκδικήσει την αποκατάσταση των λαθών του εξοντωτικού προγράμματος, που μας επέβαλλαν, να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των ολίγων και να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πελατειακού κράτους, που συντηρεί με τις πολιτικές της».

Μίλησε ακόμα για «αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα, μια ριζική αλλαγή της πολιτικής, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα».

ΚΚΕ

Δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση. Την καταψηφίζουμε», ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης αποτελεί μία απόπειρα συσπείρωσης της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στόχος της είναι «να την αποσπάσει για να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της, όπως προκύπτει και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού».

Τέλος, ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η μόνη λύση για το χρέος είναι η μονομερής διαγραφή του ή η μη παραδοχή του, ενώ έκανε λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα