Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,  για το ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού, μιλώντας το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στην Αργυρούπολη.  Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία Lamda Development υπέβαλε σήμερα τη μοναδική  δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για το ίδιο ζήτημα:    

«Ας το έχουν όλοι αυτό καλά στο μυαλό τους, ότι όπου η νέα Βουλή θα κρίνει, ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δε θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις. Και κάτι ακόμα: Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί. Όσοι με πράξεις ή παραλήψεις έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους».

Αναφερόμενος μάλιστα στο ΤΑΙΠΕΔ , ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του. Ένα εκτροφείο σκανδάλων. Και είναι πρωτοφανές σε μια ευνομούμενη χώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ και να αρνούνται να τα προσκομίσουν. Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο, μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους».

Ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο σχέδιο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Ελληνικό , το οποίο χαρακτήρισε «μια πρόταση τεκμηριωμένη και κοστολογημένη που αποτρέπει την καταστροφή ενός ευλογημένου τόπου, του αττικού τοπίου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα