ΠΑΣΟΚ: Οι κόκκινες γραμμές με την Τρόικα

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά την αποχώρηση της τρόικας. Ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σαμαρά βρίσκονται σε συνεχή επαφή και αξιολογούν από κοινού τόσο την καμπύλη που διαγραφεί η στάση των εκπροσώπων των δανειστών όσο και τις προτάσεις που διατυπώνουν προς την τρόικα οι αρμόδιοι υπουργοί και κυρίως οι κκ. Στουρνάρας και Βρούτσης.

Εν τω μεταξύ, στις εξής 4 “κόκκινες γραμμές” επιμένει η Χ. Τρικούπη:

•«όχι» νέα δημοσιονομικά μέτρα με περικοπή μισθών και συντάξεων,

•ρύθμιση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αποδεκτή από τις Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.,

•προστασία πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού,

•«όχι» ομαδικές απολύσεις

Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών απελευθερώνει παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις και περιορίζει το ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο του υποστηρικτή του συντεχνιασμού και των χειρότερων όψεων της μεταπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, επισημαίνουν πως «η σκλήρυνση της στάσης του κ. Χατζηδάκη στις επαφές με την τρόικα οφείλεται εν πολλοίς στην καθαρή θέση του ΠΑΣΟΚ  πώς δεν χωρεί καμία υποχώρηση στην προστασία της α΄κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού».

Στο ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι χάρη στην αντίδραση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και τη καλή συνεργασία με την ΚΟ της ΝΔ επήλθαν σημαντικές βελτιώσεις κοινωνικά δίκαιες.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ως προτεραιότητα του και στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και ενόψει του νέου ΕΣΠΑ τα μεγάλα κοινωνικά μέτωπα και ιδίως τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, τα διορθωτικά μέτρα για τους αναπήρους και την ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τους ανέργους και άλλες ακάλυπτος ομάδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα