Μητσοτάκης: Ως 20 Σεπτεμβρίου η λίστα της διαθεσιμότητας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων και η διαθεσιμότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης, στην οποία συμμείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος ο οποίος εξερχόμενος σε ομιλία του με τους δημοσιογράφους σημείωσε: προχωράμε αρκετά καλά.

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κινητικότητα θετικό εργαλείο το οποίο θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ έφερε ως παράδειγμα το πρώτο κύμα κινητικότητας, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες και όπως είπε: «όλοι οι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε υπηρεσίες αιχμής».  Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε για το εάν «κλείδωσαν» οι λίστες με τα 12.500 ονόματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

"Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να τεθούν σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έγινε γνωστό οτι οι κατάλογοι με τα ονόματα θα δοθούν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στις 12 το μεσημέρι εξήλθε από το μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος παρά τις δεκάδες ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους δεν έδωσε λεπτομέριες για τη συνάντηση και αρκέστηκε να πει: «Θα σας ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης. Το κύριο θέμα που συζητήσαμε ήταν η κινητικότητα».

Ηδη, από τον Ιούλιο έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 4.401 άτομα. Πρόκειται για 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συνολικά στην κινητικότητα θα πρέπει να έχουν ενταχθεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 12.500 εργαζόμενοι. Αμέσως μετά θα ακολουθεί το επόμενο «κύμα» καθώς μέχρι το τέλος του 2013 ακόμα 12.500 θα πρέπει να έχουν μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρώτο κύμα κινητικότητας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και κατά τη διάρκειά του 1.862 υπάλληλοι απορροφήθηκαν σε άλλες οργανικές θέσεις του Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.

Η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού που θα γίνει σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα