Ένταση πριν τη ψηφοφορία

Ένταση δημιουργήθηκε λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία, από υλικό το οποίο απέστειλε η δικαιοσύνη την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να αναρωτηθεί ακόμα και ο πρόεδρος της Βουλής, για ποιο λόγο οι υπεύθυνοι δεν απέστειλαν νωρίτερα τα έγγραφα αυτά.

Δικαίως αναρωτήθηκαν πολλοί βουλευτές, για το πώς ήταν δυνατόν να διαβάσουν τις 120 σελίδες, πριν αποφανθούν δια της ψήφου τους. Ζήτησαν ως εκ τούτου να αναβληθεί η ψηφοφορία (ΚΚΕ - Ανεξάρτητοι Έλληνες), πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο για να ακολουθήσει ημίωρη διακοπή.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων σε κάθε ψηφοδέλτιο αναφέρονται όλες οι προτάσεις της παραπομπής που έχουν υποβληθεί από τα κόμματα για κάθε πρόσωπο. Έτσι οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν ναι, όχι, παρών, χωριστά για κάθε πρόσωπο και για κάθε πρόταση.

Η αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι επανήλθαν από την πίσω πόρτα οι 7 κάλπες αφού κάθε βουλευτής θα έχει το δικαίωμα να ψηφίζει 7 φορές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έθεσε θέμα ότι θα πρέπει να αθροιστούν τα ψηφοδέλτια σε κάθε κάλπη για την παραπομπή του κάθε προσώπου. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προσπάθησε να εξηγήσει την διαδικασία και ξεκίνησαν έντονες αντιδράσεις στην αίθουσα. 

Τελικά ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης διέκοψε τις εργασίες προκειμένου να συναντηθούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και να καταλήξουν στην διαδικασία.

Νωρίτερα η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έθεσε το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η ψηφοφορία καθώς έφτασε ο φάκελος με τις καταθέσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς. «Αν μέσα στο πακέτο αυτό προκύπτει κάτι απαλλακτικό για κάποιον που θα ήθελαν οι βουλευτές να ψηφίσουν παραπομπή, πρέπει να το μελετήσουν». Μπορεί να χρειαστεί μια Κ.Ο. που δεν έρχεται με προκάτ απόψεις να προσθέσει ή να αφαιρέσει πρόσωπα, είπε η κ. Παπαρήγα.

Το ίδιο θέμα έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς και ζήτησε να αναβληθεί για αύριο βράδυ η ψηφοφορία.

Με την πρόταση αυτή δεν συμφώνησε οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Το θέμα τέθηκε σε δι΄ εγέρσεως ψηφοφορία και αποφασίστηκε η ψηφοφορία για την προανακριτική να γίνει απόψε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα