Στους εισαγγελείς για εξηγήσεις οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Στους οικονομικούς εισαγγελείς προσήλθαν πριν από λίγο για να δώσουν εξηγήσεις η Ελένη Παπακωνσταντίνου ξαδέρφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο άντρας της αδερφής της, Ανδρέας Ρωσσώνης.

Μαζί τους είναι ο δικηγόρος τους, Γιώργος Στεφανάκης. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά τους θα υποστηρίξουν ότι οι καταθέσεις τους δικαιολογούνται πλήρως από τα εισοδήματά τους και τις φορολογικές τους δηλώσεις. Θα επικαλεστούν συγκεκριμένα τα χρήματα που εισέπραξαν από την πώληση ακινήτου αλλά και τα εισοδήματά τους που ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το 2005 σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους ανέρχονταν σε 4.200.000 ευρώ ενώ μετά το 2005 ήταν 6.300.000 ευρώ.

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης δικαιούχος του μη ενεργού λογαριασμού θα υποστηρίξει ότι τον είχε κλείσει το 2005 φέρνοντας τα χρήματα στην Ελλάδα, αφού έκανε χρήση του νόμου Αλογοσκούφη περί επαναπατρισμού των καταθέσεων. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, ο λογαριασμός περιείχε 750.000 ευρώ και 150.000 δολάρια. Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού θα εμμείνουν ότι τα χρήματά τους ήταν απολύτως νόμιμα και έχουν φορολογηθεί ενώ θα αρνηθούν όσα τους αποδίδονται για ηθική αυτουργία, υποστηρίζοντας ότι παρόλο που ο πρώην υπουργός είναι συγγενής τους και διατηρούν σχέσεις μαζί του, ωστόσο εκείνος δραστηριοποιείται σε άλλο πολιτικό χώρο από εκείνους.

Σήμερα καλούνται σε εξηγήσεις για δεύτερη φορά από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα