Αποσύρθηκε η διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής

Έξαλλος ο Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν στους υπαλλήλους της βουλής την στάση εργασίας. Θα επαναφέρουμε την τροπολογία» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο Υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η τροπολογία είναι κυβερνητική εντολή «είναι ψευδές και άθλιο ότι η τρόικα το ζήτησε. Λόγω του μεγάλου διακυβεύματος αποσύρω την τροπολογία. Όποιος έχει μάτια βλέπει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών.

Νωρίτερα οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας μετά την κατάθεση διάταξης από το Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή η οποία εξομοιώνει τους υπαλλήλους της Βουλής με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι υπάλληλοι της Βουλής μόλις πληροφορήθηκαν την εξέλιξη αυτή, βγήκαν από τα γραφεία τους διαμαρτυρόμενοι και κάνοντας λόγο για "άδικη ρύθμιση η οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του Κοινοβουλίου" και αποφάσισαν ότι από τις 19.00 και μετά θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας. Παράλληλα αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από την είσοδο των γραφείων που εκπέμπει ο σταθμός της βουλής ώστε να μην μπορέσουν οι υπάλληλοι της βουλής να διακόψουν την μετάδοση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα