Η γκάφα στη ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις!

Η δίωρη καταμέτρηση των ψήφων για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις συνοδεύτηκε από γκάφα!!

Αν και το Νομοσχέδιο παρά τις απώλειες για την κυβέρνηση πέρασε, η ζαλάδα των υπευθύνων που μετρούσαν μια μία τις ψήφους παρέμεινε, με αποτέλεσμα να τα χάσουν όσον αφορά το άρθρο 4 !!!

Έτσι ο προεδρεύων της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης προέβη σε μέγα σφάλμα όσον αφορά την ψηφοφορία του άρθρου 4!!! Αν και ο κος Τραγάκης ανακοίνωσε ότι το άρθρο γίνεται δεκτό και περνά, στην πραγματικότητα το άρθρο με τα 146 ΝΑΙ, τα 121 ΟΧΙ και τα 26 παρών δεν γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία!! Ο λόγος; Πολύ απλά γιατί για να περάσει το άρθρο έπρεπε να συγκεντρώσει τουλάχιστον τις μισές συν μία ψήφους από το σύνολο των παρόντων βουλευτών (δηλαδή 293/2=146,5 +1=147,5 δηλαδή 147 βουλευτές έπρεπε να πουν ΝΑΙ)

Η προσπάθεια του εκπρόσωπου τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ.Κουίκ να διορθώσει το λάθος, πήγε στα χαμένα, αφού ο κος Τραγάκης επέμενε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι και το σωστό!!

Τι λέει το άρθρο 4;

Το επίμαχο Άρθρο 4 αφορά: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα