Νέα κόντρα Διαμαντάκου -Τράγκα για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος «έριξε τα βέλη του»  στον Γιώργο Τράγκα σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ. Μετά λοιπόν από τον Μητρόπυολο σειρά έχει η Πόπη Διαμνάτκου.

Μέσα από τη στήλη της στην εφημερίδα «Τα Νέα» ισοπεδώνει την εμφάνιση του Τράγκα στην κρατική τηλεόραση γράφοντας ένα άρθρο με τίτλο «Ημίωρο σόου στη δημόσια τηλεόραση».

«Χρειαζόταν ο Γιώργος Τράγκας των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, εκδότης εντύπων και όπως κι αν έχει μια «φωνή» που ουδέποτε έχει πάψει να ακούγεται σε αυτό το ευρύτατο εγχώριο μιντιακό πεδίο, να κληθεί και στην κρατική τηλεόραση, στην εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο, ώστε να περιβληθεί με τη δέουσα θεσμική επισημότητα η σπαραξικάρδια αφήγησή του για το πώς βρέθηκε να συμπεριλαμβάνεται το όνομά του στη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ. Θύμα σκευωρίας φυσικά» γράφει η Πόπη Διαμαντάκου.

Και προσθέτει «ο κ. Τράγκας βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με προσωπική πρόσκληση του διευθυντή ειδήσεων Αιμίλιου Λιάτσου. Για να χαρακτηρίσει ήδη από τα πρώτα λεπτά, μπροστά σε δύο δημοσιογράφους-ντεκόρ, το ελληνικό κράτος «ρουφιανομάγαζο», με «θεσμοθετημένη την ρουφιανιά», αφήνοντας κατόπιν να εννοηθεί ότι είναι «θύμα… Γιατί αν γνωρίζει κάτι άριστα ο κ. Τράγκας είναι την τεχνική της θεατρικής αφήγησης».

Με τον ίδιο τόνο συνεχίζει «το θέμα όμως δεν είναι ο κ. Τράγκας, ο οποίος καταλαμβάνει εδώ και χρόνια άφθονο χώρο στη δημόσια σφαίρα για να εκθέτει τις απόψεις του, όπως αυτός νομίζει και χωρίς αντίλογο, αλλά η ΕΡΤ. Η οποία, αίφνης, ανοίγει τις πύλες της σε έναν παθιασμένο μαχητή του αντιμνημονιακού «μετώπου» - αλλά και ανέκαθεν ενταγμένο στον χώρο, που επέλεξε τον κ. Λιάτσο για διευθυντή ειδήσεων. Αλλά για να μην μπερδευτούμε με το ποιος είναι ποιος, κρατάμε μόνο ότι η ΕΡΤ σε μια τόσο φορτισμένη στιγμή του τόπου, περιέβαλε με θεσμική επισημότητα τη θεατρική αφήγηση του κ. Τράγκα, όπου ο ίδιος έχριζε κατά βούληση τους «δράκους» και τα «θύματα» - τον εαυτό του - γύρω από την υπόθεση μιας λίστας, που δεν έχει καν εξακριβωθεί αν είναι η ζητούμενη».

Στο μεταξύ, η πρόσκληση του Γιώργου Τράγκα στην κρατική τηλεόραση έγινε από τον Αιμίλιο Λιάτσο, όταν τον άκουσε στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real fm.
Ο δημοσιογράφος  είχε πει πως «22 χρόνια τώρα είμαι παραγωγός, εκδότης, επιχειρηματίας, αποκλεισμένος από την κρατική τηλεόραση», οπότε και του έκανε πρόταση να πάει στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα