Έκτακτη συνάντηση τριων αρχηγών συγκυβέρνησης με Στουρνάρα

Τη συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με τον  υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η οποία  θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:00 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Λόγος  της συνάντησης είναι οι εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο μετά τη συνεδρίαση ECOFIN και EUROGROUP.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει ήδη επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και θα συμμετέχει στην συνάντηση αυτή. Το ζήτημα προέκυψε από δύο δεδομένα.

Την βεβαιότητα ότι η επόμενη δόση ύψους περίπου 30 δις ευρώ θα καταβληθεί αν όλα πάνε καλά τον Σεπτέμβριο. Την επιβεβαίωση της αίσθησης ότι το Eurogroup δεν είναι καθόλου διατεθειμένο να συζητήσει επιμήκυνση των χρονικών περιθωρίων που θέτει το Μνημόνιο και άρα και η δανειακή συμφωνία εκ των προτέρων, δεδομένης της σύγχυσης που επικρατεί στην ΕΕ για την πορεία της ισπανικής και ιταλική οικονομίας.

Μια  δήλωση της εκπροσώπου  Τύπου του ΠΑΣΟΚ πάντως κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία υπενθύμισε τα όσα ανέφερε ο  κ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, προκάλεσε σε συνδυασμό με το αίτημα για τη συνάντηση των τριών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών, ερμηνείες  για ενδεχόμενη ενόχληση της ηγεσίας του κόμματος από τους χειρισμούς Στουρνάρα και την επιλογή του να μην κρατήσει «σκληρή» στάση κατά τις συνεδριάσεις Ecofin και Eurogroup.   

Όπως ανέφερε η κ.  Γεννηματά, ο κ. Βενιζέλος «παρουσίασε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, που ξεκινά από την εκτίμηση των νέων μακροοικονομικών δεδομένων και την ανάγκη να συμφωνηθεί η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία, ει δυνατόν και, πάντως, για όχι λιγότερα από δύο, έτη».​

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα