Πικραμένος ο νέος μας Πρωθυπουργός των 30 ημερών

Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το συμβούλιο αρχηγών, που ολοκληρώθηκε στις 14.03.

Στις 14:03 ακριβώς εξήλθαν του προεδρικού μεγάρου οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβέλης, Καμμένος, Τσίπρας, αλλά και η κα Αλέκα Παπαρήγα. Εξερχόμενος ο κ. Καμένος είπε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι δικαστικός. Με τη σειρά της η Γ.Γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι θα πρέπει να οριστεί αυστηρά μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πρότειναν τον Λ. Παπαδήμο για υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για πρωθυπουργό.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν υπηρεσιακή κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα είπε ότι θα προτείνει για υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν από τους τρεις ανώτατους δικαστικούς και ειδικότερα τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμένο, ενώ θα ζητήσει αλλαγή στο Υπουργείο Εξωτερικών και την τοποθέτηση του καθηγητή διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών Παναγιώτη Ήφαιστου, ο οποίος, όπως ανέφερε, είναι γνώστης του «Σκοπιανού», και στο Υπουργείο Άμυνας την τοποθέτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δ. Γράψα.

Παναγιώτης Πικραμένος: Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός

Ο νέος μας υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Πάναγιώτης Πικραμένος, προέδρος του ΣτΕ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945, με καταγωγή από την Πελοπόννησο, γόνος εύπορης οικογένειας και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963), πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).

Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).

Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου.

Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 – 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).

Από τον Οκτώβριο του 2005 άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα