Νίκος Μιχαλολιάκος στον Σταύρο Θεοδωράκη, στους Πρωταγωνιστές. Βίντεο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φιλοξενούσε στην εκπομπή του Πρωταγωνιστές τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπήκε στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και συνομίλησε με τον «Αρχηγό» της, τον Γ.Γ. του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ο ναζισμός, ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος, οι ξυλοδαρμοί των μεταναστών και βεβαίως το περιβόητο εγέρθητι στους δημοσιογράφους είναι κάποια από τα ερωτήματα που προσπάθησαν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές».

Έκανε φυλακή, μίλησε για τους "καλούς" και τις "ψυχούλες" που βρίσκονται εκεί μέσα...

"Η βία είναι μία πραγματικότητα της ζωής".

"Δόξα τω Θεώ μας ψήφισαν 440.000 Έλληνες. Τουτέστιν, 30 με 40 μεραρχίες» δηλώνει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. "
«Το 1974 δεν είχα κλείσει τα 17. Δεν είχα καμία σχέση με το καθεστώς. Ήμουν μαθητής της Β΄Λυκείου και μπήκα με την πρώτη στο Μαθηματικό Αθηνών».

Μιλώντας για την «θητεία» του στις φυλακές τις χαρακτηρίζει «Κολλέγιον» και εξηγεί τους λόγους που μπήκε μέσα:

«Έχω κάνει και στο Κολλέγιον του Κορυδαλλού, και στις φυλακές της Αίγινας και στις φυλακές της Αυλώνας.  Στην αρχή είχα συλληφθεί για τα επεισόδια έξω από την αγγλική πρεσβεία, στη συνέχεια ήμουν αξιωματικός στη δεύτερη μοίρα αλεξιπτωτιστών. Κατηγορήθηκα πως συμμετείχα σε μια επαναστατική, ανατρεπτική, επαναστατική οργάνωση που αποσκοπούσε στην την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας. Μιλάμε για το 1978. Κατά πόσο δημοκρατικό ήταν αυτό το καθεστώς, το διαπιστώνει σήμερα η χώρα».

Τι απαντά όμως σε όσους τον χαρακτηρίζουν «φασίστα» και «ναζιστή»;

«Δεν είμαι φασίστας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο φασισμός είναι ιταλικό φαινόμενο. Οι ναζιστές ήταν μιας άλλης εποχής φαινόμενο στη Γερμανία, το οποίο προσωπικά και πολιτικά δεν με αφορά. Δεν έχω σχέση με τους γερμανούς ναζιστές. Είχαμε όμως κάποιες επαφές πολιτικού χαρακτήρα, αλλά οι σχέσεις μας χάλασαν όταν άρχισαν να λένε ούτε ένα ευρώ στους τεμπέληδες έλληνες».

Σχολιάζοντας το άρθρο του 1987 που φέρει το όνομα του και αποτελεί ύμνο προς τον Χίτλερ, λέει:

«Είχα γράψει ένα άρθρο, τον Νοέμβριο του 1987, το οποίο δεν το είχα γράψει εγώ. Είχε την υπογραφή μου, αλλά δεν το είχα γράψει εγώ. Το 1987 είναι πριν 25 χρόνια. Ακόμα και δολοφονία να είχα κάνει, θα είχε παραγραφεί. Δεν έχω μετανιώσει τίποτε. Ο Χίτλερ υπήρξε μεγάλος ηγέτης του λαού του. Όπως υπήρξε και εχθρός του λαού μας. Τον πολεμήσαμε και χαιρετώ όλους όσους τον πολέμησαν».

Στη συνέχεια, απαντά και στο προκλητικό «εγέρθητι» μελών του κόμματος του, στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

«Καταρχάς υπερασπίζομαι τα λάθη των φίλων μου σε όλες τις περιπτώσεις. Είθισται στα γραφεία μας, όταν μπαίνει ο επικεφαλής, να δίνεται το εγέρθητι. Στην αίθουσα υπήρχαν 10-20 δημοσιογράφοι, και 40 δικοί μας. Το εγέρθητι ήταν για τους δικούς μας, και εκεί έγινε η παρανόηση. Ήταν μια ατυχής στιγμή, αλλά την υπερασπίζομαι. Δεν το παίρνω πίσω. Δεν είχαμε σκοπό να προσβάλλουμε τους δημοσιογράφους. Στην επόμενη συνέντευξη ας καθίσουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!»

Όσο για τη στάση του απέναντι στους μετανάστες; Λέει πως «θα τους διώξεις και με βία! Τι να κάνεις!»

Μάλιστα καταλήγει πως «η ζωή είναι μια ποίηση και πρέπει να τη φτάνουμε στα άκρα. Μόνο έτσι έχει σημασία. Όσο άκρα πάει!»

Άλλωστε άποψη του είναι πως «η βία υπάρχει παντού και δεν είναι έργο της Χρυσής Αυγής».

Τέλος, η άποψη του για την ομοφυλοφιλία είναι ξεκάθαρη:

«Δεν θα ήμουν περήφανος αν ήμουν αδερφή».

Κάντε κλικ στο video και δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του…

Επίσης στην εκπομπή μίλησαν: Κάτοικοι από 4 πλατείες της Αθήνας (Αγίου Παντελεήμονα, Αττικής, Βικτωρίας και Κολωνακίου) εξήγησαν στην κάμερα της εκπομπής γιατί ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»Ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου που έχει κάνει ρεπορτάζ για τους ναζιστές στην Ευρώπη...
Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρηςπου μένει στην πλατεία Αμερικής, ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και θεωρεί ότι ο Έλληνας ψήφισε σε αυτές τις εκλογές «εν βρασμώ ψυχής»
Ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλοςπου πιστεύει ότι «η Αθήνα στις πλατείες της μας δείχνει την πληγή της»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα