Άστραψε και βρόντηξε ο Στέφανος Μάνος

Απ' όλα είχε η εκδήλωση με τίτλο «Για την Ελλάδα τώρα» που έγινε στην Παλαιά Βουλή. Μεγάλη προσέλευση πολιτών "μεταρρυθμιστικού κλίματος", αλλά και ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, που μπορεί να διασταύρωσαν τα ξίφη τους, άφησαν όμως ένα παράθυρο ανοιχτό για μία νέα πολιτική κίνηση στο μέλλον.

"Φύγετε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ":

Τα αίματα άναψε η παρέμβαση του Στέφανου Μάνου που πήρε το λόγο και απευθυνόμενος στην Άννα Διαμαντοπούλου και τον Κωστή Χατζηδάκη άστραψε και βρόντηξε:

«Όσο μένετε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ αμφισβητώ την αξιοπιστία σας. Τα δύο κόμματα έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση και τα όσα σωστά είπατε, οδηγούν μόνο σε ένα συμπέρασμα: Να φύγετε από τα κόμματα αυτά», κατέληξε ο κ. Μάνος.

"Σήκωσε το γάντι" η Άννα... αλλά:

Στο ίδιο ύφος και η απάντηση της υπ. Παιδείας: «Σε ότι αφορά τα όσα είπε ο κ. Μάνος θα ήθελα να θέσω το ερώτημα, τι κατάφερε ο ίδιος φεύγοντας από το κόμμα του;».

Και συνέχισε: " Το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν εποχές που ήταν το πιο μεταρρυθμιστικό κόμμα. Άλλες εποχές που ήταν βαθύ, παλαιολιθικό κόμμα, όμως εκφράζει το χώρο του κέντρου και της υπεύθυνης αριστεράς από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου μέχρι σήμερα. Ήταν μία μεγάλη παράταξη.

Μπορεί να πάρει άλλη μορφή, μπορεί να είναι άλλοι άνθρωποι όμως αυτή η παράταξη ιστορικά είναι εκεί". Παράλληλα η κ Διαμαντοπούλου, χαρακτήρισε "φασιστική" την προσέγγιση "όλοι ίδιοι είναι".

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσιεύματα, αν και γίνονται διεργασίες, η ίδρυση ενός νέου κόμματος αργεί ακόμη, καθώς οι περισσότεροι την τοποθετούν μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

"Πρωθυπουργός τύπου Παπαδήμου":

Για το λόγο αυτό, έχει σημασία η τοποθέτηση της υπ. Παιδείας, που σημείωσε με νόημα "όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα