Θρίλερ με την ημερομηνία των εκλογών

Εκεί που λέγαμε αρχικά ότι η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου θα έληγε στις 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που είχε ατύπως αποφασιστεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, τώρα εξυφαίνονται σενάρια που τη θέλουν ακόμη και να τερματίζει την τετραετία!

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος με άρθρο του σημειώνει με νόημα: «Τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίο ο κ. Παπαδήμος θα εργαστεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας, ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις»! Ο κ. Στεφανόπουλος θεωρεί ότι «δεν χρειαζόμαστε εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες και γνώση που θα εργαστεί για να βγάλει τη χώρα έξω από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει. Μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό που διαθέτει αυτά τα προσόντα, με κύρος και γνωριμίες στο εξωτερικό, αλλά και ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει υπουργούς. Και τον έχουμε. Εννοώ τον κ. Παπαδήμο», όπως γράφει στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Είναι από τις ελάχιστες φορές που ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα από την ημέρα που αποχώρησε από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, και το κάνει με τρόπο εκκωφαντικό. Καλεί ανοιχτά ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ «κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή στον πρωθυπουργό να διοικήσει τη χώρα με την ελπίδα να τη βοηθήσει. Οι εκλογές δεν πρόκειται να ωφελήσουν τη χώρα, αλλά θα τη βλάψουν με βεβαιότητα. Χρειαζόμαστε ηρεμία και όχι εκλογική αναταραχή, δουλειά σκληρή χάριν του τόπου, και όχι τη ραθυμία της προεκλογικής περιόδου».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και τέως βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωνε, από την πλευρά του, ότι ο χρόνος ζωής αυτής της κυβέρνησης είναι προσδιορισμένος, εννοώντας ότι οι εκλογές θα πρέπει να στηθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Λίγο αργότερα προβλέπει ότι θα στηθούν οι κάλπες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. «Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν περίπου γύρω στον Απρίλιο, δηλαδή γύρω στο Πάσχα, δεν μπορώ να σας το πω με ακρίβεια» δήλωσε από τα Τρίκαλα όπου βρέθηκε, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματός της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα