Διάγγελμα Παπανδρέου στον Ελληνικό λαό στις 8 μ.μ.

Ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια (περίπου 4.30 μμ), προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 8.00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς την ελληνικό λαό.

Τέλος, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, το απόγευμα, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

«Παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής όπου επετεύχθη συμφωνία για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν, δίνουν τη δυνατότητα «να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν».

Αναφερόμενος στη συμφωνία, σημείωσε ότι έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου, αναφέροντας συγκεκριμένα τα χαμηλότερα επιτόκια, την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης των δανείων και την περίοδο χάριτος. Υπογράμμισε παράλληλα ότι αίρονται βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονται στις τράπεζες, κάνοντας λόγο για δίκαιη κατανομή των βαρών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, είναι η πιο ιστορική απόφαση σε σχέση με όσες που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι έχει πολύ καλύτερες προϋποθέσεις να πετύχει. «Δεν ξέρουμε τις αντιδράσεις των αγορών. Ελπίζουμε ότι θα είναι θετικές», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν δίνουν το πλαίσιο των στόχων, το οποίο, όπως ανέφερε, δέχθηκε και ο ιδιωτικός τομέας μετά από σκληρή διαπραγμάτευση.

Στόχος, όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, είναι έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, υπογράμμισε ότι η συμφωνία που επετεύχθη επιβεβαιώνει τη διασφάλιση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Οι τράπεζες με τη διασφάλιση της ρευστότητας και την επανακεφαλαιοποίηση εξυγιαίνονται πλήρως, δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πιθανόν ένα μεγάλο μέρος των τραπεζικών μετοχών να περιέλθουν στο δημόσιο, ωστόσο μετά την εξυγίανσή των τραπεζών θα υπάρξει εκ νέου διάθεση των μετοχών αυτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα