Το τρομερό "σενάριο" Πάγκαλου αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Ή μεσοπρόθεσμο ή δραχμή... «βλέπει» ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος αποφάσισε να βγάλει τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και εκτός των συνόρων και μιλώντας σε ισπανική εφημερίδα χαρακτήρισε «βλάκες» όσους λένε ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, ενώ για άλλη μια φορά κατηγόρησε τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι πούλησαν την ψήφο για μια θέση στο Δημόσιο!

Όπως λέει σε συνέντευξή του στην El Mundo: «Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του.

Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα»! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεχίζει χαρακτηρίζοντας ως «τεράστια βλακεία» τις εισηγήσεις περί αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις περί «μαζί τα φάγαμε» αναφέροντας ότι το πολιτικό σύστημα δούλευε με τέτοιο τρόπο επί χρόνια, ώστε ο κόσμος με αντάλλαγμα την ψήφο του προσλαμβανόταν στο Δημόσιο.

«Μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία», λέει χαρακτηριστικά, ενώ για τους ψηφοφόρους υποστηρίζει «Οι ψηφοφόροι που πουλούσαν τις ψήφους τους είναι και αυτοί υπεύθυνοι».

Πάντως, φαίνεται ιδίαιτερα αισιόδοξος για το μεσοπρόθεσμο λέγοντας ότι κατά την άποψη του θα ψηφιστεί, ενώ πιο «δύσκολη» θεωρεί την ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου.

Παρόλα αυτά, παραμένει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα