Σήμερα το θερμόμετρο στους 40

Έως και 40 βαθμούς Κελσίου θα δείξει την Κυριακή το θερμόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, αν και στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πιθανόν τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί βόρειοι εντάσεως 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα δείξει έως και 34 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, από το απόγευμα, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως και 35 βαθμούς κελσίου ενώ οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, με τα θερμόμετρα να καταγράφουν, κατά τόπους, έως και 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ.

Στην Κρήτη το θερμόμετρο δεν θα δείξει πάνω από 34 βαθμούς Κελσίου, όπως και στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου από τη νύχτα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βορειοανατολικοί εντάσεως 5 με 6 μποφόρ.

Για την Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου με ανέμους μεταβλητού 3-4 μποφόρ ενώ στη Θεσσαλονίκη μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις ενώ είναι πιθανό τη νύχτα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση από τη Δευτέρα, οπότε και θα σημειωθούν νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα