Άστατος καιρός, βροχή και ζέστη

Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, περιμένουμε σήμερα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο ανατολικοί έως μέτριοι.

Πιο αναλυτικά:

Άστατο καιρό με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν σε μέτριους και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυρούς.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια τμήματα και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 27 βαθμούς Κελίσου.

Την Πέμπτη, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις μα πιθανότητα ασθενών βροχών.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ανατολική και νότια χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα