Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, η πρόγνωση του καιρού

Βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο αναμένεται να σημειωθούν σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Τις νυκτερινές ώρες προς Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική Μακεδονία, στη Στερεά και στη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 28 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 26 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα βόρεια νησιωτικά τμήματα οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα