Καλοκαιρινός καιρός με άνοδος της θερμοκρασίας

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αναμένονται για σήμερα. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Δυτικό Κρητικό και το Μυρτώο Πέλαγος ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ζέστη, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.



Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Real.gr ΚΑΙΡΟΣ 22-9-2014 από realmedialive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα