Καμίνι η χώρα ως το Σάββατο

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή, με τις υψηλότερες να σημειώνονται την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου οι μέγιστες τιμές αναμένεται να προσεγγίσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές στις οποίες ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο είναι η Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και μεγάλα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν τοπικά στη Νότια Κρήτη και στην ανατολική Ρόδο.

Η αυξημένη υγρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα έντονο αίσθημα δυσφορίας σε αρκετές περιοχές.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή.


Πιο αναλυτικά σήμερα:


Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στο Σαρωνικό και έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε ζεστό καιρό με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί καθώς τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως και 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα